Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Her Bir Evladimizi Bagrimiza Basacak, Koruyacak Ve Kollayacagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Biz bu ülkeyi birilerinin ihsaniyla kurmadik. Emperyalistleri, taseronluk yapanlarin kirli emellerine teslim etmeyecegiz. Gerektiginde 15 Temmuz gecesinde oldugu gibi gögsümüzü tanklara, ölüm kusan silahlara siper edecegiz ama istikbal ve istiklalimize asla leke sürdürmeyecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Her Bir Evladimizi Bagrimiza Basacak, Koruyacak Ve Kollayacagiz'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Yeni Adana Stadyumu’nda düzenlenecek ‘Bir Gençlik Söleni’ne katilmak için Adana’ya geldi. Ilk olarak Yeni Adana Stadyumu otoparkinda kurulan platformda vatandaslara hitap eden Erdogan, “81 vilayetimizin tamamindaki gençlerimizi gönülden selamliyorum. Bugün Adana hem stadyumun içinde hem de disinda bir baska güzel. Bugün Adana bir baska heyecanli, coskulu. Sizler bugün görüyorum ki kabiniza sigmiyorsunuz. Ahde vefaniz, sinir ve mesafe tanimayan askiniz için çok tesekkür ediyorum. Buradan Adana’dan ayak bastiginiz andan itibaren bizi hasretle bagrina basan tüm kardeslerime sükranlarimi sunuyorum. Tarimin, bereketin, yüreklerimizi isitan günesin sehri Adana’yi biz bir baska seviyoruz. Biz bu sehrin yigitligini, cesaretini seviyoruz. Söz konusu millet ve memleket olunca en ön safta olan vatansever insanlarini seviyoruz. O güzel Adana türküsünden ‘Agam Adanali, canim Adanali, ben sana yandim kibar Adanali’ diyoruz. Rabbim yol arkadasligimizi ilelebet daim eylesin” diye konustu.



“TÜRKIYE’YE SEVGI DILIYLE KONUSUYORUZ”

AK Parti olarak tüm vatandaslarla görüstüklerini söyleyen Erdogan, “Son 20 yilda ne Adana ne de diger sehirlerde aramiza kimselerin girmesine izin vermedik. Sadece seçimlerde milletin kapisini çalanlardan olmadik. Sizlerin sadece dertlerini, sikintilarini degil sevinçlerini de paylastik. Tüm vatandaslarimizla görüsüp, hasret giderdik. Sandiktan çikan netice ne olursa olsun ilk gün ki askla sehirlerimize hizmet götürdük. Adana’yi da bölgesiyle beraber parlayan yildiz haline getirmek için devasa yatirimlarla donattik. Eger yorulmuyorsak, ask ile kosan yorulmaz. Bugün de ayni hissiyatla hareket ediyoruz. Biz bu millete asigiz. Asik oldugumuz içinde daglari delerek bu yola devam ediyoruz. Ferhat gibi, Ferhat, Sirin’e asikti. Ne yapti? Daglari deldi ve Sirin’e ulasmak için engel tanimadi. Birileri gençlerimizi kisir kavgalarina dahil etmek isterken biz 81 ilden buradan kardeslik mesajlari veriyoruz. Birileri nefret ve öfke dili konusurken biz tüm Türkiye’ye sevgi diliyle konusuyoruz. Gelin canlar bir olalim, sevelim sevilelim diyoruz” ifadelerini kullandi.

“MEYDANI ASLA TERK ETMEYECEGIZ”

Meydani asla terk etmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Sirtini emperyalistlere, onlarin temsilcilerine, muhtelislerin, 3 günlük ikballeri ugruna bu ülkenin gençlerini bozuk para gibi harcamasina müsaade etmeyecegiz. Gençlerimizin arasina nifak sokulmasina, fidan gibi delikanlilarimizin heba edilmesine kesinlikle riza göstermeyecegiz. Ezeli ve ebedi kardesligimize halel getirmeyecek, bizi ayirmaya çalisanlara meydani asla terk etmeyecegiz” seklinde konustu.



“TÜRKIYE’NIN GELECEGINE KIMSE IPOTEK KOYAMAYACAK”

"Türkiye’yi kan tüccarlarina birakmayacagiz" diyen Cumhurbaskani Erdogan, daha sonra sunlari söyledi:

“Her karis topraginda bir sehidin yattigi bu mübarek vatani, kavgadan ve kaostan medet uman kan tüccarlarinin insafina birakmayacagiz. Bizim siyasetimizde kiskirtma, tahrik, gençleri sokaga dökme yoktur. Bizim siyaset anlayisimizda milleti kutuplastirmak yoktur. Biz nefreti, öfkeyi, husumeti körükleyen degil, kardesligi, kucaklasmayi öne çikaran bir siyasi gelenegin mensuplariyiz. Bugün burada sadece sizlerle kucaklasmaya gelmedik. Ayni zamanda raf ömrü tükenmis, bayat senaryolarla milletimizi bölmeye heveslenen siyaset simsarlarina da net bir mesaj vermek için geldik. Türkiye’nin gelecegine kimsenin ipotek koyamayacagini bir kez daha güçlü bir sekilde haykirmak için geldik. Dost düsman herkese ilan etmek için geldim.”

“HER BIR EVLADIMIZI BAGRIMIZA BASACAK, KORUYACAK VE KOLLAYACAGIZ”

Türkiye’nin istiklal ve istikbaline leke sürdürmeyeceklerini aktaran Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Disaridan kulaklarima üflenen suflelerle siyasetçilik oynayan çapsizlara sesleniyorum. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadik. Meydani sokak terörünü yeniden harlamak isteyen müsterihlere birakmayacagiz. Biz bu ülkeyi birilerinin ihsaniyla kurmadik. Emperyalistleri, taseronluk yapanlarin kirli emellerine teslim etmeyecegiz. Gerektiginde 15 Temmuz gecesinde oldugu gibi gögsümüzü tanklara, ölüm kusan silahlara siper edecegiz ama istikbal ve istiklalimize asla leke sürdürmeyecegiz. Her bir evladimizi bagrimiza basacak, koruyacak ve kollayacagiz. Son 20 yilda oldugu gibi 2023’e giden kritik süreçte de 85 milyonun tamamini kardesimiz bilecegiz. Baskalari yönünü nereye dönerse dönsün bizim milletimizden baska pusulamiz yok. Bizim ne kavga siyasetine ne de küresel güçlerine hesaplarina peskes çekilecek gencimiz yoktur. Her gün minarelerinden ezanin yükseldigi bu ülke bizim en degerli varligimizdir. 85 milyonun her bir ferdi bizim öz ve öz kardesimizdir. Kökeni, mezhebi, mesrebi ne olursa olsun bu ülkenin gençlerinin tamami bizim evladimizdir. Gözlerini kin ve nefret bürümüs malum çevrelere de milletimiz hak ettigi cevabi verecekler” diye konustu.



Erdogan, “Bu kardeslik ikliminin korunmasina ihtiyacimiz var. Ülkemizi Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda tüm dünyanin giptayla baktigi bir yer haline getirebilmemiz için sizlerin muhabbetine ihtiyacimiz var. Milletimizi hayalleri ve hedefleriyle bulusturabilmemiz için gençlerimizle kucaklasmaya ihtiyacimiz var” dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan daha sonra Yeni Adana Stadyumu’nun içinde düzenlenen ‘Bir Gençlik Söleni’ne katilmak için alandan ayrildi.

(Umutcan Isledici - Elif Aysenur Bay - Serkan Çetinkaya/IHA)
Kaynak: İHA