Bakanliktan Belgesel Yapimlara 4 Milyon Lira Destek

Kültür ve Turizm Bakanligi sinema sektörüne 46 belgesel film projesi için yaklasik 4 milyon lira destek sagladi.

Bu yilin üçüncü destekleme kurulunda, belgesel film yapim türündeki 218 proje sinema sektör temsilcilerinden olusan 8 kisilik destekleme kurulunca degerlendirildi ve 46 projenin desteklenmesine karar verildi.

Belgesel dünyasinin duayen isimlerinin yani sira genç belgesel sinemacilarin da desteklendigi kurulda sektöre 3 milyon 957 bin lira destek saglandi.

Bu destekle birlikte 2022 yili içinde Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan sektöre aktarilan toplam destek miktari 32 milyon liranin üzerine çikti.

Bakanlik tarafindan bu yilin ilk destekleme kurulunda senaryo, kisa film ve animasyon film türlerindeki 65 projeye 1 milyon 814 bin lira; ikinci destekleme kurulunda ilk uzun metrajli kurgu film yapim, uzun metrajli sinema film yapim, çekim sonrasi ve ortak yapim türlerindeki 23 projeye 26 milyon 450 bin lira destek verilmisti.

Uzun metraj basvurulari 27 Haziran’da sona erecek

"Ilk Uzun Metrajli Kurgu Film Yapim", "Uzun Metrajli Sinema Film Yapim", "Ortak Yapim", "Çekim Sonrasi ve Dagitim Tanitim" türündeki basvurular 27 Haziran’a kadar kabul edilecek.

Basvurularin degerlendirmesi ise Eylül ayinda, yilin son Sinema Destekleme Kurulu’nda yapilacak.
Kaynak: İHA