Payastem, Robotex International 2022 Turnuvasi'nda Türkiye'yi Temsil Edecek

Robotex International 2022 Turnuvasi’nin Türkiye ayaginda yarisan ve katildigi kategorilerde basari elde eden PayaStem, Estonya’nin Tallinn sehrinde yapilacak olan turnuvada Türkiye’yi temsil edecek.

Payastem, Robotex International 2022 Turnuvasi'nda Türkiye'yi Temsil Edecek
Dünyanin en büyük robot organizasyonu olan Robotex International 2022 turnuvasinin Türkiye ayagi 7-8 Mayis tarihilerinde Antalya Nazim Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapildi. Turnuvaya 92 danisman, 46’si yurtdisindan olmak üzere 187 takim ve 700 ün üzerinde ögrenci katildi.

Robotex International 2022 Turnuvasinin Türkiye ayaginda yarisan ve lise seviyesi Lego çizgi izleyen kategorisinde birincilik, lise seviyesi lego çizgi izleyen kategorisinde ikincilik, ilkokul seviyesi mblock çizgi izleyen kategorisinde birincilik ve ilkokul seviyesi lego sumo kategorisinde Juri özel ödülü alan PayaSteam Estonya’nin Tallinn sehrinde yapilacak olan turnuvada Türkiye’yi temsil edecek.

Payas Belediyesi, ögrencileri, Payas STEM Yapay Zeka Merkezi’nde agirladi. Payas Belediye Baskani Bekir Altan, "Türkiye’nin ilk ve tek ögrenci odakli ücretsiz STEM egitimi veren PayaStem merkezini 2016 yilinda kurduk. PayaStem projemizle egitimi yeniden insa etmek ve sekillendirmek istiyoruz. Ülkemizde ki egitim kalitesinin arttirilmasi için bizde sosyal belediyecilik anlayisi ile üzerimize düseni yapmak noktasinda gayretle çalisiyoruz. Bir seyi degistirmek istiyorsak buna önce kendi sehrimizden baslamamiz gerektiginin bilinciyle yeni bir modeli uygulamak için kollarimizi sivadik. Büyük emellerle çiktigimiz bu yolda birçok problemle karsilastik. Bütün problemleri sabir ve sebatla asmayi basardik. Peki bu kadar STEM’ den bahsettik ama nedir bu STEM. STEM; Science, Technology, Engineering and Mathematics kelimelerinin bas harflerinden olusturulan bir kisaltmadir. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematigin birbiriyle bütünlesmis sekilde ögretilmesini içeren, okul öncesinden yüksek ögretime kadar olan tüm süreci kapsayan transdisipliner bir egitim yaklasimidir. 21. Yüzyilin egitimde, teknolojide ilerleyen ve bu ilerlemenin basinda gelen ülkeleri; Güney Kore, Çin, ABD vb. inceledigimizde hepsinde gördügümüz ortak degisim STEM yada STEM’e benzer egitim modellerini ülkelerinde uygulamis olmalaridir. Bizler PayaStem merkezi az zamanda çok büyük isler basardi” dedi.

Altan konusmasinin devaminda, “PayaStem 2016 yilinda açilmis olmasina ragmen az zamanda çok isler basardi. Yeni belediyecilik anlayisi ile egitim alaninda yaptigimiz çalismalar son hiziyla devam etmektedir. Ögretmen bir belediye baskani olarak her yeni gelismenin egitimden geçtiginin farkindayiz. Bu farkindalikla Payas Belediyesi olarak yaptigimiz ve yapacagimiz çalismalarla ülkemizin gelecegine yön vermek istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA