Mus'ta 19 Mayis Coskuyla Kutlandi

Mus’ta 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yil dönümü coskuyla kutlandi.

Mus'ta 19 Mayis Coskuyla Kutlandi
Mus Sehir Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikler, Mus Valisi Ilker Gündüzöz ve protokol üyelerinin ilk olarak resim sergisini gezmesiyle basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve akabinde Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konusmayi Gençlik ve Spor Il Müdürü Emrullah Güler gerçeklestirdi.

“En büyük servetimiz birligimiz, beraberligimiz ve gençligimizdir”

Törende konusan Vali Ilker Gündüzöz, 19 Mayis 1919’da Samsun’da yanan mesalenin 2022 yilina geldigini ifade etti.

Anadolu’yu vatan yapma hikayesinin en önemli duraklarindan Sultan Alparslan diyari Mus’ta tarihin bu çok önemli anini hep birlikte yad ettiklerini kaydeden Vali Gündüzöz, “Yine çok sükür ki cumhuriyetimizin ve devletimizin gücünü her alanda gösterdigi gibi bu yeni statta ilk töreni bu vesileyle yapiyoruz. Bu açidan bu bayramin bizim için daha büyük ve derin anlamlari var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve arkasindaki koca bir millet isgalden kurtulusu Samsun’da baslatti. Atatürk’ümüzün bize hediye ettigi bu cumhuriyet, dünyanin en önemli devletleri arasinda yine yerini aldi ve gençligimizin omuzlarinda hizla daha yükseklere dogru bu bayrak tasinacak, bu millet hak ettigi tarihteki yeri yine alacak. Allah’a hamdolsun ki milli ve manevi degerlerine bagli ve vatanini seven aziz bir milletimiz var. Bunu 15 Temmuz’da gösterdik ve her türlü sikintida da bir ve beraberlik içerisinde göstermeye haziriz. Bizim en büyük servetimiz bu birlik ve beraberliktir ve gençligimizdir. Gençlere hediye edilmis olan bu bayram çok anlamlidir” dedi.



“Mus’ta spora 350 milyon lira yatirim yapildi”

Türkiye’nin bugün itibariyle Avrupa’nin en genç nüfusuna sahip ülke oldugunu isaret eden Vali Gündüzöz, konusmasini söyle sürdürdü:

“Mus olarak da Türkiye’nin en genç 5 ilinden biriyiz. Bu bizim gücümüz. Önemli yatirimlar Türkiye’nin her yerinde yapiliyor. Sadece geçen yil su stadin maliyeti bir tarafa diger gençlik yatirimlarimiz spora matuf, gençligin kültürel hizmetlerine matuf 350 milyon liradir sadece Mus’ta. Insallah daha donanimli, piril piril gençler geliyor, gelecek. Tüm yatirimimiz onlar için. Bu vesileyle tekrar bayraminizi kutluyorum ve ebediyete irtihal etmis, bu vatan ugruna fedai can eylemis tüm sehitlerimizi rahmetle, sükranla aniyorum. Gazilerimizi yine sükranla buradan yad ediyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan bir sporcu tarafindan Vali Ilker Gündüzöz’e Türk bayragi verildi.

Program, siirlerin okunmasi, halk oyunlari gösterimi ve ögrencilerin hazirladigi etkinliklerle devam etti.
Kaynak: İHA