Bolu Belediye Baskani Özcan'in Siginmacilara Karsi Ilani Savcilik Karariyla Toplatildi

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’in siginmacilar için bilboardlara astirdigi “evinize dönün” ilanlari savcilik karariyla toplatildi.

Bolu Belediye Baskani Özcan'in Siginmacilara Karsi Ilani Savcilik Karariyla Toplatildi
Bolu’da, belediye baskani seçilmesinin ardindan kentteki siginmacilari istemedigini dile getiren ve sehri terk etmelerine yönelik aldigi kararlarla gündeme gelen Baskan Tanju Özcan, siginmacilarin ülkelerine dönmesi için Arapça ve Türkçe yazili ilanlarla ’Artik istenmiyorsunuz, dönün ülkenize’ çagrisi yapmisti. Kentin farkli noktalarindaki bilboardlara asilan ilanlardan rahatsiz olan vatandaslar, savciliga suç duyurusunda bulundu. Sikayetler inceleyen Bolu Cumhuriyet Bassavciligi “nefret ve ayrimcilik” suçlamasiyla sorusturma baslatti. Bilboardlara asilan afisler ise polis ekipleri tarafindan kaldirildi.

Konuyla ilgili konusan Özcan, “Savcilik afisleri toplatma karari vermis. Böyle bir sey olmaz ki. ’Siginmacilar ülkemizde kalsin’ demek suç olmuyor da dönün artik ülkenize, sizinle paylasacak ekmegimiz kalmadi demek mi suç oluyor. Ben bu tavrimin arkasindayim” dedi.



“Kafasindan uydurmus”

Özcan, kendisi hakkinda Zafer Partisi’ne katilacagina yönelik iddialarla ilgili ise, “Baris Yarkadas benim geçmiste milletvekili olarak çalistigim bir arkadasim. Kafasindan uydurmus. Ümit Özdag da benim geçmiste milletvekilligi yaptigim, su anda bir siyasi partinin genel baskani. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne sonradan gelmis olanlardan degilim. Gençlik kollarindan itibaren bu partinin neferiyim. Dolayisiyla ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden kovulmadigim sürece herhangi bir partiye gitmem. Her partiye saygim var ama benim parti degistirmek gibi bir düsüncem yok. Bunlari da siyasi rant elde etme adina da söylemiyorum” ifadelerini kullandi.

“Idari yargiya tasiriz”

Öte yandan, Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu (TIHEK) Bolu Belediye Baskanligi’nin kentte yasayan yabancilara yönelik su ve nikah ücretlerinde farkli tarife uygulanmasina iliskin kararinda ayrimcilik yasagi ihlali yapildigina hükmetti. Bolu Belediyesi hakkinda 40 bin TL idari para cezasi uygulanmasi kararlastirildi.

Karara iliskin pisman olmadigini söyleyen Özcan, “Ceza verdiyse idari yargiya tasiriz. Ben yaptiklarimin, söylediklerimin suç olduguna inanmiyorum. Bir Türk milliyetçisi ve vatansever olarak bunlari söylemeye devam edecegim. Yaptiklarimdan ve söylediklerimden pisman degilim. Hiçbir zaman da olmayacagim” diye konustu.

Kaynak: İHA