Tacikistan Heyetinden KAYSO'ya Ziyaret

Tacikistan Sughd Bölgesi Valisi Rajabboy Ahmadzoda, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ashrafjon Gulov ve beraberindeki heyet Kayseri Sanayi Odasi’ni (KAYSO) ziyaret etti.

Tacikistan Heyetinden KAYSO'ya Ziyaret
Tacikistan heyetini Kayseri Sanayi Odasi’nda görmekten duydugu memnuniyeti ifade eden KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, iki ülke arasinda iliskilerin her alanda gelistirilmesi yönünde güçlü bir irade oldugunu belirterek, bu ziyaretinde olumlu sonuçlari olacagini söyledi.



Geçen yil Kayseri’den Tacikistan’a 4 milyon dolarin üzerinde ihracat gerçeklestirildigini ifade eden Baskan Büyüksimitci, “2021 yilinda 10 üyemiz tarafindan Tacikistan’a elektrikli ev aletleri ve mobilya basta olmak üzere 4 milyon 200 bin dolar civarinda ihracat gerçeklestirdik. Pandemiye ragmen ihracatta bir önceki yila göre yüzde 70’ye yakin bir artisimiz var. 6 milyon dolar civarinda da ithalatimiz var. Elbette bu rakamlari yeterli görmüyoruz. Insallah bu ziyaretlerin yakin zamanda meyvesini verecegine, dis ticaret hacmimizin katlanarak devam edecegine inaniyorum. Kayseri bu potansiyele sahip bir ilimiz. Ben ziyaretlerinden dolayi Tacik dostlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Büyüksimitci daha sonra Kayseri ve Kayseri sanayisi hakkinda heyete detayli bilgiler vererek, Oda olarak iki ülke arasindaki iliskilerin her alanda gelismesi için her türlü destege hazir olduklarini sözlerine ekledi.

Tacikistan Sughd Bölgesi Valisi Rajabboy Ahmadzoda ise, kalabalik bir heyetle Kayseri’ye geldiklerini ve bu ziyaretin ekonomik ve kültürel alanda olumlu sonuçlari olacagini belirterek, ev sahipliginden dolayi KAYSO Baskani Mehmet Büyüksimitci’ye tesekkür etti.
Kaynak: İHA