Rus Kusatmasindaki Azovstal Fabrikasindan 264 Ukraynali Asker Tahliye Edildi

Ukrayna’nin Mariupol kentinde Rus ordusuna karsi direnisin sembolü haline gelen Azovstal fabrikasindan 53’ü agir yarali olmak üzere toplam 264 Ukraynali asker tahliye edildi.

Rus Kusatmasindaki Azovstal Fabrikasindan 264 Ukraynali Asker Tahliye Edildi
Rusya-Ukrayna savasinda 83. güne girildi. Ukrayna Savunma Bakan Yardimcisi Hanna Maliar yaptigi açiklamada, ülkenin güneyindeki Mariupol kentinde Rus askerlerinin kusattigi Azovstal çelik fabrikasindan 264 askerin tahliye edildigini bildirdi. Bakan Yardimcisi Maliar, tahliye edilenlerin 53’ünün agir yarali oldugunu ve Novoazovsk bölgesinde askeri hastaneye kaldirildigini, askerlerden 211’inin de Olenivka’ya götürüldügünü aktardi. Fabrikadaki diger askerlerin tahliyesi için çalismalarin sürdügünü kaydeden Maliar, 264 yarali Ukraynali askerin esir durumdaki Rus askerleriyle takas edilecegini söyledi.



Fabrikadan tahliye edilen askerlerin götürüldügü iki bölge, Rus yanlisi ayrilikçilarin kontrolünde bulunuyor.

Fabrikadaki kadin, çocuk ve yaslilar tahliye edilmisti

Savasin baslangicindan bu yana binlerce sivilin sigindigi Azovstal, yaklasik 2 aydir Rus güçlerinin bombardimani altinda. 10 gün önceye kadar gida, su ve ilaç sikintisinin yasandigi çelik fabrikasinda bulunan kadinlar, çocuklar ve yaslilar, Birlesmis Milletler ile Kizilhaç’in koordine ettigi ve 7 Mayis’ta sona eren operasyonla tahliye edilmisti.
Kaynak: İHA