(ÖZEL) Ögrenci Ve Velileri Büyük Bir Yükten Kurtuldu

Eskisehir’de ögrencilerin ek kaynak ihtiyacini karsilamak için Milli Egitim Bakanligi tarafindan yaklasik 100 bin adet kaynak kitap dagitildi.

(ÖZEL) Ögrenci Ve Velileri Büyük Bir Yükten Kurtuldu
Milli Egitim Bakanligi tarafindan ülke genelinde yürütülen proje ile sinava girecek ögrencilerin ek kaynak ihtiyacini karsilamak için toplamda 10 milyon kaynak kitap dagitildi. Eskisehir’de de Il Milli Egitim Müdür Pervin Töre, Eskisehir Ticaret Odasi Ortaokulu ve Beyhan Rifat Çikilioglu Anadolu Lisesi’nde ögrencilere bire bir kitaplarini teslim ederek projeyi baslatti. Proje ile Eskisehir genelinde 8. siniflar için toplam 10 bin 33 ögrenciye kaynak kitap ulastirildi. Lise sonda egitim gören ögrencililer içinse 59 bin 160 adet TYT, 27 bin 920 adet AYT ve 415 adet YDT olmak üzere toplam 87 bin 495 adet basili kaynak kitap dagitildi.

“Okullarimiz kaynak kitap çöplügü haline gelmisti”

Milli Egitim Bakanliginin egitimin tüm kademelerinde ögrencilerin ihtiyaçlarini karsilamak için çalismalarini sürdürdügünü söyleyen Il Milli Egitim Müdür Pervin Töre, bu çalismalara yeni bir projenin eklendigini dile getirdi. Ögrencilere ve velilere destek olmak için LGS ve YKS çalisma kitaplarini ücretsiz olarak dagittiklarini belirten Töre, yeni ögretim yilinda yardimci kaynaklarin ders kitaplariyla birlikte dagitilacagini duyurdu. Konusmasina Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e tesekkürlerini ileterek baslayan Töre sözlerine söyle devam etti:

“Su ana kadar yürüttügümüz projeler arasinda en deger verdigim çalismalardan birisiydi çünkü okullarimiz kaynak kitap çöplügü haline gelmisti. Ögrenciler hangi kaynak kitaba çalisacagini bilmiyordu. Velilerimiz maddi olarak çok zorluk çekiyordu, sadece annelik babalik görevini yerine getirmek için adina o astronomik rakamlara bakmadan çocuguna kaynak kitap almaya özen gösteriyorlardi. Yeni nesil sorularin en dogru kaynaktan, en profesyonel ögretim görevlileri ve ögretmenler tarafindan hazirlanan bir kaynagi çocuklarla bulusturduk. Böylece çocugun kafasindaki karmasa bitti. Diger taraftan 12. Siniflarimiza da ayni sekilde TYT, AYT ve YDS kitapçiklari dagitildi. Bunlardan da ayni geri dönütleri aliyoruz. Aileler çok memnun çünkü faydasini bilmedikleri bir kitaba yatirim yapmaktan bakanligimiz tarafindan kurtarilmis oldular”

“Kaynak isi hep tartismali bir konuydu”

Okullarda kitap dagitimina katilan ve ögrencilerle bire bir ilgilenen Tepebasi Milli Egitim Müdürü Mustafa Özcan, ögrencilerin ve velilerin büyük bir yükten kurtulduklarini belirtti.

Atilan adimin çok önemli olduguna deginen Özcan, “Bu yila kadarki çalismalardan belki de en güzeli bu oldu çünkü kaynak isi hep tartismali bir konuydu. Bu hem ögretmenlerimizin hem de okul yöneticilerimizin hem de ögrencilerimizin kaynak kitaplara daha çabuk ulasmasini sagladi. Ben de ayni sekilde bakanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum” dedi.



“Sinava dair sorular olmasi benim için büyük avantaj”

Eskisehir Ticaret Odasi Ortaokulunda egitim göre 8. Sinif ögrencisi Abide Ela Çoban, kitap hakkindaki sorulari üzerine, “Içerisinde örnek sorularin ve LGS’ye yönelik çikabilecek tarzda sorularin olmasi beni çok rahatlatti çünkü sinava dair sorular olmasi benim için büyük bir avantaj” dedi.

Yine ayni okulda ögrenim gören 8. Sinif ögrencisi Sinan Meydan da dagitilan yardimci kaynaklardan çok memnun oldugunu dile getirirken, “Bu kitaplarin bize bayagi bir yardimi dokunacagini düsünüyorum, LGS’ye benzer sorular var. Bu kitap bana çok yardimci olacak” dedi.

Kaynak: İHA