Heyemola-Çilgin Inebolulular' Belgeseli Finalde Yarisacak

"Heyemola-Çilgin Inebolulular" belgeseli 23. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Yarismasi’nda Kültürel Miras ve Korumacilik kategorisinde finale yükseldi.

Heyemola-Çilgin Inebolulular' Belgeseli Finalde Yarisacak


"Kültürel Miras ve Korumacilik" temasiyla 8-11 Haziran’da gerçeklestirilecek festival çerçevesinde düzenlenen "Belgesel Film Yarismasi"nin ön jüri üyeleri, 3 dalda finale kalan filmleri belirledi. Kastamonu’da çekilen "Heyemola-Çilgin Inebolulular" belgeseli de finale kalan filmler arasinda yer aldi.

"A Musical Tale Of Migration" filmi ile yönetmen Neslihan Semerci, "Black&White:Stor&Color Istanbul’s Iconic Galata Bridge" belgeseliyle yönetmenler Pinar Kiliç ve Gökay Gökulu, "Heyamola" filmiyle yönetmen Yilmaz Kivanç, "Göbeklitepe Sakinleri" ile yönetmen Sedat Benek, "Gölgenin Seyri" ile yönetmen Müjgan Yildirim, "I Gazed At The City Through Films" ile Sevcan Aytaç Sönmez ve "Kardan Mürekkeb" filmiyle yönetmen Nurtaç Emirer, Kültürel Miras ve Korumacilik kategorisinin finalistleri oldu. Jüri üyelerinin degerlendirmeleri sonunda dereceye girecek filmlere ödülleri, törenle verilecek.

"Heyemola-Çilgin Inebolulular" belgeseli yönetmeni Yilmaz Kivanç IHA muhabirine yaptigi açiklamada, "Heyamola belgeseli festival yolculuguna devam ediyor. Anadolu’da ve yurt disinda festivallerde seyirci ile bulusmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin en köklü belgesel festivali Altin Safran Film Festivalinde olmak benim için büyük onur. Ayrica 101. yilimizda denk gelen haftada böylesine bir festivalde gösterimde olmak baska bir güzellik tasiyor. Basta tüm Inebolu ve Seydiler halki olmak üzere tüm ekip arkadaslarima emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA