Beyoglu'nda 'Beyoglu'ndan Samsun'a Ilk Adim' Etkinligine Yogun Ilgi

Beyoglu’nda, Milli Mücadelenin konusuldugu “Beyoglu’ndan Samsun’a Ilk Adim” etkinligi düzenlendi. Etkinlige Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ilber Ortayli ve Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz katildi. Sunuculugunu Pelin Çift’in yaptigi etkinlige çogunlugunu gençlerin olusturdugu çok sayida kisi katildi.

Beyoglu'nda 'Beyoglu'ndan Samsun'a Ilk Adim' Etkinligine Yogun Ilgi


Beyoglu Belediyesi tarafindan Milli Mücadelenin ve Beyoglu’nun Milli Mücadeledeki yerinin konusuldugu, “Beyoglu’ndan Samsun’a Ilk Adim” etkinligi düzenlendi.

Karaköy Rihtiminda gerçeklestirilen etkinlige, Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ilber Ortayli ve Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz katildi.

Etkinligin moderatörlügünü ise sunucu Pelin Çift gerçeklestirdi. “Beyoglu’ndan Samsun’a Ilk Adim” programi, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Çogunlugunu gençlerin olusturdugu çok sayida kisi Milli Mücadele yillarini ve ilçenin Milli Mücadeledeki önemini Prof. Dr. Ilber Ortayli’nin agzindan dinledi. Milli Mücadele yolculugunun 16 Mayis 1919’da Galata Rihtimi’nda basladigini söyleyen Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ise, millete, gençlere bu mekanlarin önemini asilamak için gayret ettiklerini belirtti.



“Burasi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikis adimini attigi yer”

Her yil 16 Mayis’ta benzer etkinlikler gerçeklestirerek Milli Mücadele bilincine katki saglamaya çalistiklarini ifade eden Haydar Ali Yildiz, “16 Mayis 1919, Milli Mücadelenin basladigi Galata Rihtimi’ndayiz. 103 yil önce Milli Mücadelemiz, bizi istiklalimize tasiyan ilk adim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikis adimini attigi yerdeyiz. Bu milletin basari hikayesinin, destansi hikayesinin basladigi nokta. Her yil burada bir etkinlikle bu günü aniyoruz. Milletlerin tarihinde mekanlarin önemi vardir. Bu mekanlar tarihi hafizayi tasir. Beyoglu Karaköy Galata Rihtimi, bizim Milli Mücadelemizde önemli bir mekandir. 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami öncesinde, 19 Mayis’a giden yolda bir 16 Mayis günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi baslattigi buradan, degerli tarihçimiz Ilber Ortayli ile bir program gerçeklestirdik. Amacimiz, milletimizin, gençlerimizin bu mekanlari bilmesi, bir bayrak, bir vatan bilincini kusanmasidir. Beyoglu Belediye baskani olarak bunu tarihi ve vicdani bir sorumluluk olarak kabul ediyorum” dedi.



Karaköy’de bulunan Galata Rihtimi’nda gerçeklestirilen etkinlige katilanlara, Prof. Dr. Ilber Ortayli’nin iki kitabi hediye edildi.
Kaynak: İHA