Araç Çalip 1 Milyon Lira Gasp Eden 3 Zanli Tutuklandi

Adana’da önce otomobil çalip daha sonra bir magazayi soyan, ardindan da petrol istasyonuna girip içinde 1 milyon liradan fazla para ile altinin bulundugu kasayi gasp ettigi öne sürülen 3 zanli tutuklandi.

Araç Çalip 1 Milyon Lira Gasp Eden 3 Zanli Tutuklandi
Olay, 3 Mayis gece saatlerinde Sariçam ilçesi Incirlik Mahallesi’ndeki bir akaryakit istasyonunda meydana geldi. Kar maskeli ve tabancali 3 süpheli, akaryakit istasyonunun yönetim ofisine girdi. Çalisanlari silahla tehdit eden süpheliler, paralarin bulundugu kasanin yerini sordu. Süphelilerden biri içinde 550 bin TL ile 600 gram altin bulunan çelik kasayi alip, lüks cipe yükledi. Bu sirada baska bir süpheli de akaryakit istasyonunun güvenlik kamera cihazini söktü. Süpheliler, geldikleri ciple olay yerinden kaçti.

Çalisanlarin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen Gasp Büro Amirligi ekipleri, süphelilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanmasi için çalisma baslatti. Kaçis güzergahindaki ve geriye dönük bine yakin kamera görüntüsünü inceleyen ekipler, süphelilerin Mustafa Orman (36), Ferhat Ulas (24) ile Yunus Emre Epkiliç (25) oldugunu tespit etti. Çalismasini derinlestiren ekipler, süphelilerden Orman ile Ulas’in, 2 Mayis gecesi Yesiloba Mahallesi’ndeki Oto Galericiler Sitesi’nden olayda kullandiklari lüks cipi çaldiklarini saptadi. Aracin çalindigi anlar bir is yerinin güvenlik kamerasina yansidi.

Süphelilerin çaldiklari cipi önce Kabasakal Mahallesi’ndeki bos bir araziye biraktiklari, soygunu gerçeklestirdikleri sabah yeniden aldiklari belirlendi. Ayrica Orman ile Ulas’in, akaryakit istasyonuna gitmeden önce Karasoku Mahallesi’ndeki bir giyim magazasindan kiyafet çaldiklari da tespit edildi.

Ekipler, akaryakit istasyonundaki soygunu gerçeklestiren Orman, Ulas ve Epkiliç ile onlara yardim ettigi belirlenen 5 süphelinin adresini belirleyip, operasyon için harekete geçti. Ova Mahallesi’ndeki çesitli adreslere yapilan baskinlarda 8 süpheli gözaltina alindi. Soygunda kullanilan cipin terk halde birakildigi bölgede arastirma yapan ekipler, çelik kasayi parçalanmis olarak ele geçirdi. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda para ve altinlara ise rastlanilmadi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Mustafa Orman, Ferhat Ulas ile Yunus Emre Epkiliç çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, diger 5 süpheli ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA