Fatih Erbakan Açiklamasi 'Tek Yol Milli Görüs Tek Yol Yeniden Refah Partisi'dir'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, partisinin 2. Olagan Manisa Il Kongresine katildi. Erbakan ekonomide yasanan sikintilardan kurtulusun reçetesinin yeniden Milli Görüs ve Yeniden Refah Partisi’nde oldugunu söyledi.

Fatih Erbakan Açiklamasi 'Tek Yol Milli Görüs Tek Yol Yeniden Refah Partisi'dir'
Yeniden Refah Partisi 2. Olagan Manisa Il Kongresi Manisa Büyüksehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kongreye katilan Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan partililerden büyük ilgi gördü. Salon girisinde mesaleler ve ‘Baskan Erbakan’, ‘Mücahit Erbakan’ sloganlariyla karsilanan Fatih Erbakan Salona girdiginde de yine büyük bir coskuyla karsilandi.

Yeniden Refah Partisi Manisa Il Baskani Hakan Lalebas’in konusmasinin ardindan yapilan divan seçimi ve okunan Istiklal Marsiyla devam eden kongrede coskulu bir kalabaliga seslenen YRP Genel Baskani Fatih Erbakan, “Yeniden Refah Partisi son 1 ay içinde Türkiye’de en fazla üye kaydeden siyasi parti oldu. Sampiyon oldu. Görüyoruz ki bu daha baslangiç. Daha yeni isinmaya basliyoruz. Bundan sonra sampiyonluklarimiz, zaferlerimiz her alanda devam edecektir. Her alanda Milli Görüsün nefesi ve sesi güçlü bir sekilde duyulacaktir” dedi.



“Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir”

Yasanan ekonomik sikintilara da deginen Erbakan, “En önemli gündem maddemiz ekonomik sikinti. Her kesimden her partiden insanimiz en derinden etkileyen konu ekonomik sikintilardir. Bu dertlere derman olmak için önce millet demek gerekir. Bu dertlere derman olmak üzere borç, faiz, beton, çimento ekonomisi yerine üretim ve istihdam odakli ihracat odakli ekonomi modeline geçmek gerekir. Bu dertlere derman olmak için ayni Erbakan Hocamizin dedigi gibi Milli Görüs gerekir milli görüs. 20 sene sonunda gelmisiz duvara toslamisiz. Çöküs durdurulamiyor, neden durdurulamiyor? 20 seneden beri üretim yapmadigim için ihracat yapmadigim için 20 senedir kaynak ihtiyacini dis borçla karsiladi. Bozduracak dolar kalmadi. Merkez bankasi eksi 61 miyar dolarda. Enflasyon patliyor neden ithalat artiyor üretim yok. Bir de üzerine kur korumali mevduat sistemi var. Bu isler Merkez Bankasi Baskani degistirmekle, bu isler Hazine Bakani degistirmekle olmuyor. Bu isler dolar bozdurmakla, faiz artirmakla, faiz indirmekle olmuyor. Bu isler Milli Görüsle çözülür. En kisa zamanda gelecegiz ve yine biz çözecegiz Allah’in izniyle. Ne malum nasil çözeceksin diyorlar. Hiç uzaga gitmeye gerek yok. Iste Erbakan Hükümetinin denk bütçe dönemi, 1976-1977 yilindaki agir sanayi hamlesi dönemi. Bizim yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir” diye konustu.



“Denk bütçeyi zorunlu hale getirecegiz”

Hükümetin sürekli müjdeler verdigini belirten Erbakan, “Bu milletin bekledigi asil müjde 2023 seçimlerinin aksaminda televizyonlarda bugünkü iktidarin gittigini görmek ve Milli Görüs iktidarini görmek olacak. Denk Bütçeyi yasal zorunluluk haline getirecegiz. Denk bütçe olunca borçlanma azalacak, borçlanma ortadan kalkacak, borç azalinca faiz ödemeleri azalacak. Faize giden yüzbinlerce lira o faize gitmekten kurtarilacak. Imtiyazli holdinglere kaynak aktarimi durdurulacak. Bu yap islet modellerinin durdurulmasi lazim. Bunlarin hepsi o holdingleri de magdur etmeyecek sekilde durdurulmasi lazim. Böyle hesap olmaz böyle ihale olmaz böyle haksizlik olmaz. Bunlar durdurulacak. Üçüncü olarak da kamudaki israf durdurulacak. Yeniden söylüyorum Yeniden Refah Partisi iktidarinda kamuda bir tek maastan fazla maas olan bürokrat olmayacak” sekilde konustu.

Konusmalarinin ardindan Fatih Erbakan’a çesitli hediyeler takdim edilirken tek listeyle yapilan kongrede mevcut Baskan Hakan Lalebas yeniden Manisa Il Baskanligina seçildi.
Kaynak: İHA