Aydin'da 40 Ögrenci 'Trafik Dedektifi' Oldu

Aydin’da Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi dolayisiyla trafik parkina gelen 40 ilkokul ögrencisi, uygulamali trafik egitimlerinin ardindan ’trafik dedektifi’ oldu.

Aydin'da 40 Ögrenci 'Trafik Dedektifi' Oldu


Her yil Mayis ayinin ilk haftasinda baslayarak bir hafta boyunca kutlanan Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi dolayisiyla çalismalarina hiz veren Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, Yörük Ali Efe Ilkokulu birinci sinif ögrencileri ile bir araya geldi. Trafik bilincinin küçük yaslarda olusturulmasi amaciyla ögrencileri ziyaret eden ekipler Kemer Mahallesi’nde bulunan trafik parkinda 40 ögrenciye trafik egitimi verdi. Teorik ve uygulamali egitimin yer aldigi etkinlikte ögrencilere, Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik, Hatali Sürücüye Kirmizi Düdük ve Kemerinle Yol Ver Hayata kampanyalari anlatildi

.

Teorik anlatimlarin yani sira uygulamali egitimin de yer aldigi etkinlikte, trafik ekipleri park içerisinde hazirlanan trafik parkurunda akülü araba ve go kart araçlari ile turlayan ögrencilere uygulamali olarak trafik kurallarini anlatti. Renkli görüntülerin olustugu etkinlikte 40 ögrenci, egitimlerini tamamlayarak trafik dedektifi olmaya hak kazandi. Etkinlik sonunda trafik ekipleri ile hatira fotografi çektiren çocuklara, kirmizi düdük, kalem, silgi, kalemlik ve balon hediye edildi. Trafik parkinda sürdükleri akülü araçlar ile unutulmaz bir gün geçiren ögrenciler ise hem eglendi hem de trafik kurallarina uymanin önemini ögrendi.

Vatandaslarda trafik bilincinin artirilmasi amaciyla Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen okullarda teorik ve uygulamali egitimlere, vatandaslarin yogun oldugu bölgelerde ise bilgilendirmelere devam edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA