Pakistan'da Asiri Sicaktan Bunalan Filler Banyo Yapti

Pakistan’daki Karaçi Hayvanat Bahçesi’nde sicaktan bunalan filler havuza girerek serinledi.

Pakistan'da Asiri Sicaktan Bunalan Filler Banyo Yapti
Pakistan’da 40 dereceyi asan hava sicakliklari nedeniyle insanlarla birlikte hayvanlar da zor günler geçiriyor. Karaçi kentindeki hayvanat bahçesinde bulunan ve yüksek sicakliklardan bunalan hayvanlar, serinlemek için havuza girdi. Bakicilarinin esliginde havuz kenarina gelen 2 fil, biraz bekledikten sonra yavas yavas suya girdi. Önce birbirleriyle oynayan filler daha sonra suyun tadini çikardi. Oyun oynayarak serinleyen fillerle birlikte havuza giren bakicilar da filleri yikadi.

Acil durum ilan edildi

Pakistan Meteoroloji Departmani (PMD), Sindh eyaletinin birçok bölgesinde etkili olan sicak hava dalgasinin 2 gün boyunca devam edecegini ve Karaçi’de sicakliklarin 40 dereceye kadar yükselebilecegini ifade etti.

Sicakliklarin Dadu, Nawabshah, Jacobabad, Larkana, Shikarpur, Qambar Shahdadkot, Khairpur ve Sukkur bölgelerinde 46 ila 48 derece, Haydarabad, Mirpur Khas, Umerkot, Sanghar, Tharparkar ve Badin’de de 44 ila 46 derece arasinda olmasi tahmin ediliyor. PMD tarafindan yapilan sicak hava uyarilarinin ardindan Sindh eyaletinde istenmeyen bir durum yasanmamasi adina 24 saat sürecek bir acil durum ilan edildi. Sindh Saglik Departmani, sicak hava dalgasinin Pazar gününden itibaren tüm ülkeyi etkisi altina alabilecegini de belirtti.

Yetkililer ayrica, Pakistan ve Hindistan’daki sicakliklarin küresel beklentileri asacagini da duyurdu. Eyaletteki hastanelerdeki personellerin izinleri iptal edilirken, hastanelerde ayrica sicak hava ile mücadele servislerinin kurulmasi için hükümet tarafindan talimat verildi.

Kaynak: İHA