Hepatit Hastaligi Meksika'ya Siçradi

Meksika Saglik Bakanligi, ülkedeki 4 çocukta ilk akut hepatit hastaliginin tespit edildigini açikladi.

Hepatit Hastaligi Meksika'ya Siçradi
Akut hepatit hastaligi, ilk olarak 5 Nisan’da Ingiltere’de ortaya çikmasinin ve simdiye dek bazi Avrupa ülkeleri ve ABD’de görülmesinin ardindan Meksika’ya da siçradi. Meksika’nin kuzeyindeki Nuevo Leon Eyaleti’nin Saglik Bakani Alma Rosa Marroquin, kamu ve özel saglik kuruluslarinda farkli yaslardaki 4 ayri çocukta akut hepatit hastaliginin tespit edildigini belirterek, simdilik hepsinin durumunun stabil oldugunu ve hastaligin seyrini izlemek amaciyla çocuklarin gözlem altinda tutulduklarini söyledi.



Avrupa Hastaliklari Önleme ve Kontrol Merkezi tarafindan yapilan açiklamaya göre, dünya çapinda 450 akut hepatit hastaligi vakasi kaydedilirken, ABD’de 5, Endonezya’da 5 ve Filistin’de 1 olmak üzere toplam 11 çocugun akut hepatit hastasi oldugu açiklandi. Hastaligin sebebi henüz bilinmezken, uzmanlar “adenovirüsten” süpheleniyor. Yetkililer, hastalarda en çok karin agrisi, ishal ve kusma gibi sindirim sistemi sikayetlerinin yani sira ciltte ve gözlerde sarilik görüldügünü bildiriyor.

Akut hepatit hastaliginin simdiye kadar Ingiltere, ABD, Kanada, Fransa, Italya, Ispanya, Hollanda, Belçika, Danimarka, Israil, Japonya, Endonezya ve Arjantin’in de dahil oldugu 20 ülkede görüldügü açiklandi.
Kaynak: İHA