Sivas'ta Engelliler Haftasi Kutlandi

Sivas’ta 10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla Sehit Halil Kantarci Isitme Engelliler Özel Egitim Okulunda kutlama programi düzenlendi.

Sivas'ta Engelliler Haftasi Kutlandi
Okulun konferans salonunda düzenlenen programa; Sivas Valisi Salih Ayhan’in esi Zeynep Akkiraz Ayhan, Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Basdanismani Prof. Dr. Recep Toparli, Özel Egitim ve Rehberlik Sube Müdürü Resul Çatal, Temel Egitim Sube Müdürü Hülya Bozbiyik, özel egitim okul müdürleri ile veliler katildi.

Program öncesinde resim, metal ve moda sergisinin açilisini gerçeklestirdi. Ögrencilerin hazirlamis oldugu sergiyi gezen protokol üyeleri; ögretmen ve ögrencilerden yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Sergi açilisinin ardindan Engelliler Haftasi programina geçildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan program, Okul Müdürü Ahmet Çakmak’in açis konusmasi ile devam etti. Çakmak’in ardindan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Basdanismani Prof. Dr. Recep Toparli, günün anlam ve önemine deginen bir konusma yapti.

Sivas’ta bulunan özel egitim kurumlari ve ögrencileri ile ilgili bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan ise “Bütün özel çocuklarimiz bizim için çok degerli, bu sebeple onlar için elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Bu vesile ile burada bulunan özel ögrencilerimizin ve bütün özel insanlarimizin haftasini kutluyorum. Dilerim ki daha bilinçli ve daha duyarli bir gelecek insa ederiz” dedi.

Program okul ögrenci ve ögretmenlerinin hazirlamis oldugu ritim gösterisi, tiyatro, halk oyunlari gösterileri ile devam etti.
Kaynak: İHA