Safranbolu'da Ögrencilerden Örnek Davranis

Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü’nün "Meslek Lisesi Ögrencileri Ailelerimizle Bulusuyor Projesi" etkinlikleri çerçevesinde, kimsesiz, yasli ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat isleri ögrenciler tarafindan yapiliyor.

Safranbolu'da Ögrencilerden Örnek Davranis
Safranbolu’da projesince ilk olarak belirlenen kriterlere uygun bireylerin tespiti proje komisyonunca yapildi. Akabinde, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinden olusturulan ögrenci grubu, ögretmenleri koordinatörlügünde tespiti yapilan ailelerin ihtiyaç ve istekleri dogrultusunda, egitim aldigi alan dala göre faaliyetlerini yürüttü. Bazi hanelerin mutfak dolaplari, merdiven trabzanlari, oturma gruplarinin ve dolaplarin gevseyen kapaklari ile kulplarinin tamirini, bir diger proje ekibi ise elektrik, su tesisati ve anahtarlarin tamir ve bakimiyla, bir kismi ise evin boyasiyla ve talep edilen yönleriyle ilgilendi. Safranbolu Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, projenin okullarda ögrenim gören ögrencilerin, sahip olduklari milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel degerleri gelistirmeleri, yardimlasma, kardeslik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularinin pekistirilmesi amaciyla uygulandigini ifade etti.

Ilçe içinde ihtiyaç ve talepleri tespit edilen belirli sayidaki vatandaslarin evlerinin bazi bölümlerinin küçük bakim ve onarimlariyla, kullanilamaz veya yipranmis durumdaki esyalarinin tamir ya da degisim gerektiren onarimlarinin yapildigini ifade eden Gümüs, bireylerin hayatlarini kolaylastirici bilgilendirme ya da yardimlarin, onlari sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuslarin önemli oldugunu söyledi.

Bu faaliyetler ile gönüllere dokunuldugunu toplum içeresinde yardimlasma ve dayanisma duygularinin pekistirildigini, gelecek kusaklara aktarildigini belirten Gümüs, "Insan, dogasi geregi toplumsal bir varliktir. Yalniz yasamasi mümkün degildir. Birlikte yasamanin geregi olan dayanisma ile insanlar yardimlasmayi, birlikte is yapmayi ögrenirler. Dayanisma sayesinde insanlar daha çabuk ve daha çok is yapabilir. Bu baglamda ögrencilerimizde bu aktivitelerle bu güzelliklerimizi gelecege tasiyacaklardir. Bu aktivitelerde kisilerin yüzlerindeki tebessüm bizleri oldukça mutlu etmektedir" dedi.

Gümüs, projenin hayata geçirilmesinde desteklerinden dolayi Safranbolu Kaymakamimi Mehmet Türköz, tüm idareci, ögretmen ve ögrencilere tesekkür etti.
Kaynak: İHA