Ordu'da Jandarmadan 648 Kadina KADES Bilgilendirmesi

Ordu Il Jandarma Komutanligi bünyesinde olusturulan Aile Içi ve Kadina Karsi Siddet Bürosu tarafindan KADES uygulamasi ve aile içi siddet konularinda bilgilendirme yapildi.

Ordu'da Jandarmadan 648 Kadina KADES Bilgilendirmesi
Vali Tuncay Sonel’in talimatlariyla, Içisleri Bakanligi tarafindan 2018 yilinda uygulamaya konulan Kadin Destek (KADES) uygulamasinin sagladigi faydalar konusunda Ordu’da bulunan isletmeler ve fabrikalar ziyaret edilerek, kadinlar bilgilendirildi.

Il Jandarma Komutanligi bünyesinde olusturulan Aile Içi ve Kadina Karsi Siddet Bürolari vasitasiyla yürütülen egitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsaminda, ziyaret edilen isletme ve fabrikalarda KADES uygulamasi tanitilarak, kullaniminin yayginlastirilmasi amaçlaniyor.

Jandarma personellerince, 2022 yilinin basindan bu yana Altinordu Ilçe Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinde bulunan çesitli isletme ve fabrikalar ile kamu kurum ve kuruluslari ziyaret edilerek, KADES uygulamasi ile ilgili bilgilendirme yapildi ve telefonlara KADES yüklemesi gerçeklestirildi.

Bu kapsamda çesitli isyeri, isletme ve fabrikalarda çalisan 648 kadina KADES Uygulamasi hakkinda bilgilendirilme faaliyeti icra edilirken, 553 kadin çalisanin cep telefonuna ise KADES yüklemesi gerçeklestirildi.

Kadinlarin birebir karsilastigi sorunlari da dinleyen Aile Içi ve Kadina Karsi Siddet Bürosu ekipleri siddet magdurlarinin basvuru yöntemleri, sikayet mercileri, KADES uygulamasi ile 6284 sayili Kanun kapsaminda koruyucu ve önleyici tedbir kararlari hakkinda detayli anlatimda bulundu.

Esinden veya bir baskasindan siddet gören ya da siddete maruz kalma ihtimali olan kadinlar, akilli telefonlari üzerinden yapacaklari ihbarlarda hizli bir sekilde bu is için kurulan Kadin Acil Destek Ihbar Sistemi’ne ulasabiliyorlar.
Kaynak: İHA