Mezuniyete Hazirlanirken Kazada Hayatini Kaybetti

Erzurum Atatürk Üniversitesi ögrencisi olan iki genç kiz mezuniyet için görüsmeleri sonrasi dönüs yolunda karsidan karsiya geçerken otomobil çarpmasi sonucu agir yaralandi. Kazada Nezahat Tanas hayatini kaybederken, agir yaralanan Zeynep Bagriyanik’in hastanede tedavisi devam ediyor.

Mezuniyete Hazirlanirken Kazada Hayatini Kaybetti
Kaza, dün saat 17.00 siralarinda Palandöken ilçesi Harput Mahallesi’nde meydana geldi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sinif ögrencilerinden sinif arkadaslari Nezahat Tanas (22) ve Zeynep Bagriyanik (24), 15 gün sonra gerçeklestirilecek olan mezuniyet törenleri için Çat Yolu üzerinde bir restoranla görüsmeye gitti. Restoran çikisi iki arkadasa dönüs yolunda karsidan karsiya geçerken otomobil çarpti.

“Mezuniyete hazirlanirken kazada hayatini kaybetti”

Çarpmanin etkisiyle yola savrulan üniversite ögrencilerine çevredekilerin ihbariyla olay yerine gelen saglik ekipleri müdahale etti. 15 gün sonra mezuniyet törenleri oldugu belirtilen Nezahat Tanas ve Zeynep Bagriyanik agir yarali olarak Erzurum Sehir Hastanesi’ne kaldirildi. Tanas hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Bagriyanik’in ise durumunun agir oldugu ve tedavisinin devam ettigi belirtildi.

Aci haberin ardindan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli da bir mesaj yayinlayarak, Nezahat Tanas’a rahmet, Zeynep Bagriyanik’a da geçmis olsun temennisinde bulundu.

Kazayla ilgili otomobil sürücüsü gözaltina alindi.
Kaynak: İHA