Mezitli Belediyesi, Antik Liman Için Harekete Geçiyor

Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, meclis toplantisinda, üyelere Soli Pompeiopolis Antik Kenti, Aratos’un anit mezari ve antik limanda gerçeklestirilen çalismalari anlatti. Mezitli’nin tarihi degerlerini gün yüzüne çikararak turizme kazandirmak istediklerini belirten Tarhan, antik limanda kazi baslatmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Mezitli Belediyesi, Antik Liman Için Harekete Geçiyor
İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesinin mayis ayi meclis toplantisi, Neset Tarhan baskanliginda yapildi. Baskan Tarhan, toplantida meclis üyelerine, ilçedeki tarihi degerlerde yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi. Kazi süreciyle ilgili son durumu paylasan Tarhan, “Aratos’un Anit Mezarinin kazisi çok az kaldi. Kaziyi tamamladiktan sonra regülasyon çalismasi da yapilacak. İçel Valiligimiz restorasyon asamasinda İçel Valiligi olarak katki saglayacaklarini belirtti” dedi.



“Akdeniz’deki tek antik liman diyoruz ama kimse bilmiyor”

Mezitli Antik Limanin kazisi için kamuoyu çalismasi yaptiklarini belirten Tarhan, “Asil bu dönem antik liman üzerinde yogunlasmak istiyoruz. Eger kazisina baslarsak antik liman için bir farkindalik olusturabiliriz. En kötü ihtimalle bati mendiregini kisa sürede tamamlayabilecegimizi düsünüyorum. Akdeniz’deki tek antik liman diyoruz ama kimse bilmiyor. Kazinin baslamasiyla birlikte daha çok destek alabilecegimizi saniyorum. Bu konuda İçel Uluslararasi Limani Genel Müdürü ve yetkilileriyle görüsmeler yaptik. Sponsorluk konusunda iyi bir haber alirsak 12 ay boyunca kazi yapma ve daha çabuk toprak altindan çikarmayi basarabiliriz. Aslinda olmasi gereken de budur” diye konustu.



“Söz konusu İçel’in yarari olunca isbirligi yapilmasi zorunludur”

Mezitli’nin yararina olan konularda tüm kent dinamiklerinin el ele vermesi gerektiginin altini çizen Baskan Tarhan, “Biz tüm odalara, sivil toplum kuruluslarina ve ilgili kurumlara sunumlar yapiyoruz. Bu sehirde kazananlarin; bu sehrin gelismesi, tanitilmasi için degerlerine sahip çikmasi gerekiyor. Siyasi düsüncesi, partisi ne olursa olsun, tüm kent dinamiklerinin söz konusu İçel’in yararina olunca isbirligi yapmasi zorunludur. Birlikte Ankara’ya giderlerse yaptiramayacaklari sey yok. Aratos’un anit mezarini kazmanin neresi siyasi?” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA