Kazada Hayatini Kaybeden Üniversite Ögrencisi Son Yolculuguna Ugurlandi

Erzurum Atatürk Üniversitesi ögrencisi olan iki genç kiz mezuniyet için görüsmeleri sonrasi dönüs yolunda karsidan karsiya geçerken otomobil çarpmasi sonucu hayatini kaybetti. Üniversite ögrencisi Nezahat Tanas son yolculuguna ugurlandi.

Kazada Hayatini Kaybeden Üniversite Ögrencisi Son Yolculuguna Ugurlandi
Kaza, dün saat 17.00 siralarinda Palandöken ilçesi Harput Mahallesi’nde meydana geldi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sinif ögrencilerinden sinif arkadaslari Nezahat Tanas (22) ve Zeynep Bagriyanik (24), 15 gün sonra gerçeklestirilecek olan mezuniyet törenleri için Çat Yolu üzerinde bir restoranla görüsmeye gitti. Restoran çikisi iki arkadasa dönüs yolunda karsidan karsiya geçerken otomobil çarpti.

Çarpmanin etkisiyle yola savrulan üniversite ögrencilerine çevredekilerin ihbariyla olay yerine gelen saglik ekipleri müdahale etti. 15 gün sonra mezuniyet törenleri oldugu belirtilen Nezahat Tanas ve Zeynep Bagriyanik agir yarali olarak Atatürk Üniversitesi Arastirma Hastanesi ve Erzurum Sehir Hastanesi’ne kaldirildi. Tanas kaza sonrasi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Bagriyanik ise bugün tedavi gördügü hastane de hayatini kaybetti.

Kazada hayatini kaybeden 22 yasinda ki üniversitede ögrencisi Nezahat Tanas, Muratpasa Camii de ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Asri mezarlikta defnedildi.

Cenaze namazina Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fevzi Polat, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Turgut Gögebakan, MHP Erzurum Il Baskani Naim Karatas, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas, kurum amirleri, aile yakinlari ve Tanas’in okul arkadaslari katildi.

Cenazede arkadaslari göz yaslarina boguldu.

“15 gün sonra mezuniyet töreni vardi”

Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sinif ögrencilerinden sinif arkadaslari Nezahat Tanas (22) ve Zeynep Bagriyanik (24), kaza günü 15 gün sonra gerçeklestirilecek olan mezuniyet törenleri için Çat Yolu üzerinde bir restoranla görüsmeye gittikleri ve dönüs yolunda karsidan karsiya geçerken kaza geçirdikleri ortaya çikti.
Kaynak: İHA