Bursa'da Geleneksel Türk Sanatlari Sergisi

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sanatkâr hocalarinin ve Türk Dünyasi’ndan gelen sanatçilarin eserlerinin yer aldigi ‘Geleneksel Türk Sanatlari Sergisi’, Tayyare Kültür Merkezi’nde ziyarete açildi.

Bursa'da  Geleneksel Türk Sanatlari Sergisi
2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti etkinlikleri çerçevesinde Bursa Büyüksehir Belediyesi katkilariyla Bursa Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafindan hazirlanan ‘Geleneksel Türk Sanatlari Sergisi’, düzenlenen törenle açildi. Geleneksel Türk Sanatlari Bölümü hocalari ile Azerbaycan, Kirgizistan, Özbekistan ve Kazakistan’dan sanatkar çalismalarinin yer aldigi sergi; hat, tezhip, minyatür, ebru, keçe, ahsap oyma, hali, süzani ve dokuma gibi sanat eserlerinden olusuyor. Serginin açilisina, Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Süleyman Çelik’in yani sira Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Saim Kilavuz, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatlari Bölümü hocalari ile Türk Dünyasi’ndan gelen sanatçilar katildi.

2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa’da bu tür etkinliklerin düzenlemesinin çok anlamli oldugunu söyleyen Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Süleyman Çelik, sergide emegi geçenleri tebrik etti.

Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Saim Kilavuz, birbirinden degerli eserleriyle sergiye emek harcayan sanatçilara tesekkür etti.

Sergi, 11-15 Mayis tarihleri arasinda Ressam Sefik Bursali Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.
Kaynak: İHA