ALKÜ'de Fen Ve Matematik Sokagi Açildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Egitim Fakültesi ögrencileri tarafindan düzenlenen “Fen ve Matematik Sokagi”nin açilisi Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan’in katilimiyla yapildi.

ALKÜ'de Fen Ve Matematik Sokagi Açildi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Egitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Egitimi Bölümü, Fen Bilgisi ve Ilkögretim Matematik Ögretmenligi Ana Bilim Dali 3’üncü sinif ögrencileri tarafindan hazirlanan “Fen ve Matematik Sokagi”nin açilisi gerçeklestirildi.

Fen Matematik Sokagi’nin açilisina, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Özgür Kasim Aydemir ve Prof. Dr. Can Tansel Tugçu’nin yani sira fakülte dekanlari, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Açilista, Egitim Fakültesinin insan yetistiren önemli bir misyonu oldugunu ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Fakültemizin, ögretmenlerimizin yetismesinde önemli bir fonksiyonu bulunmaktadir. Bugün de bu çerçevede ‘Fen ve Matematik Sokagi’nin açilisini hocalarimizla hep birlikte yapiyoruz. Burada yapilacak çalismalarla ögretmenlerimizin daha nitelikli bir sekilde yetismesinde rol model oynayacak bir projeyi de hayata geçirmis olacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunarken bundan sonraki süreçte de katkilarinin artarak devam etmesini bekledigimizi ifade etmek istiyorum. Üniversitemiz ve ögrencilerimiz için, ülkemiz için hayirli olmasini dilerim” dedi.

Açilisin ardindan Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan, ortaokul ögrencilerinin bilime ve bilim insanlarina yönelik farkindaliklarini artirmak, üniversite ortaminin tanitimi yapmak, bilim insanlari ile iletisim kurmalarini saglamak, fen ve matematik konularina yönelik ilgilerini çekmek ve ilgi çekici projelerle bu dersleri ögrencilere sevdirmek için hazirlanan sokaktaki stantlari tek tek gezerek, projeler hakkinda bilgi aldi.

“40 adet proje ve egitsel oyun tanitildi”

ALKÜ Egitim Fakültesinde, 12-13 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilen Fen ve Matematik Sokagi etkinliginde ortaokul ögrencilerine fen ve matematik konularinda toplam 40 adet proje ve egitsel oyun tanitildi. Danismanliklarini Prof. Dr. Nilgün Tatar, Doç. Dr. Zafer Çakir, Dr. Ögr. Üyesi Mücahit Köse ve Dr. Ögr. Üyesi Ali Sendur’un yürüttükleri derste, ALKÜ’lü ögretmen adaylari ortaokul ögrencilerine fen ve matematik konularini tanitmaya yönelik ilgi çekici deneyler, modeller, posterler, egitsel oyunlar, yarismalar hazirladi. Etkinlik boyunca Alanya’dan 15 devlet ve özel okuldan yaklasik 500 ortaokul ögrencisi fen ve matematik sokagini ziyaret etti. Ayrica etkinlik çerçevesinde ortaokul ögrencileri Egitim Fakültesindeki biyoloji, fizik, kimya ve fen bilgisi laboratuvarlarini, etkinlik salonlarini, amfi ve derslikleri gezerek ALKÜ’lü ögretim üyeleri ile tanistilar.

“Ortaokul ögrencileri bilim insanlari ile tanisti”

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Nilgün Tatar, “Bu etkinlik sayesinde hem üniversitemizde ögrenim gören ögretmen adaylari ögrencilerimiz hem de ortaokul ögrencileri farkli bir deneyim yasadilar. Topluma Hizmet Uygulamalari Dersinin amacina uygun olarak toplum ve üniversite ögrencileri arasinda bag kurularak ögrencilerimizin iletisim kurma, özgüven, sorumluluk alma, arastirma yapma becerilerine katki saglanmis oldu. Ayni zamanda ortaokul ögrencileri üniversite ortami ve bilim insanlari ile tanisarak fen ve matematige yönelik ilgileri çekilmesine katkilar saglandi. Alanya’daki tüm ortaokul ögretmen ve ögrencilerini Fen ve Matematik Sokagi’nda görmek mutluluk duyariz” dedi.

Kaynak: İHA