Tarihi Dikiciler Arastasinda Esnaf Yeniden Kepenk Açti

Çorum Belediyesi tarafindan restorasyonu tamamlanan tarihi dikiciler arastasinda esnaf yeniden kepenk açti. Yenilenen dükkanlarinda yeniden siftah yapan esnaf, tarihi arastada geleneksel el sanatlarini yasatmaya devam edecek.

Tarihi Dikiciler Arastasinda Esnaf Yeniden Kepenk Açti
Dikiciler arastasi Çorum Belediyesi’nin üstlendigi restorasyon sonrasinda tarihi görünümüyle yeniden faaliyet vermeye basladi.

Dikiciler arastasi yeni görünümüyle esnaf ve arasta ziyaretçilerinin begenisini topladi. 30 metre uzunlugunda, 1,5 metre genisligindeki tarihi arasta 29 dükkandan olusuyor. Etrafinda yer alan tarihi saat kulesi, ulu cami, Güpür hamami gibi yüzlerce yillik geçmise sahip eserlerle dikkati çeken arasta, iki kisinin yan yana zor yürüyebilecegi sokaklari ile ’Dünyanin ticaret yapilan en dar sokagi’ olarak gösteriliyor.

Kenti ziyaret eden yerli ve yabanci turistlerin de ugrak noktalarindan olan tarihi arasta, nostaljik görüntüsüyle ilgi çeken mekanlar arasinda yer aliyor. Yaklasik 1 yil süren restorasyon çalismasiyla ilk günkü görünümüne kavusan tarihi arasta, yeniden faaliyete açildi.

Yenilenen arastada dükkanlar açildi. Yenilenen dükkanlarina yerleserek çalismaya baslayan esnaf, yikilmaya yüz tutan dükkanlarinin restore edilerek yeniden hizmete sunulmasindan dolayi memnun olduklarini dile getirdi. Arasta esnafi, kentin tarihi ve kültürel degerlerinin yasatilmasi için yogun çaba gösteren Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’a tesekkür etti.

"Baskan Asgin esnafla kahvalti yapti"

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin güne tarihi dikiciler arastasinda basladi.

Tarihi arastada esnafla kahvalti yapan Baskan Asgin, sehrin tarihi ve kültürel mirasini birer birer ihya ettiklerini ifade ederek arasta esnafina hayirli ve bereketli kazançlar diledi.
Kaynak: İHA