Misir'da Kontrol Noktasina Silahli Saldiri Açiklamasi 5 Asker Öldü

Misir’da son bir hafta içinde güvenlik güçlerine yönelik ikinci saldiri düzenlendi. Sina Yarimadasi’nda düzenlenen saldirida 5 asker hayatini kaybetti.

Misir’da bulunan Sina Yarimadasi’nda son bir hafta içinde güvenlik güçlerine yönelik ikinci saldiri düzenlendi.

Gazze Seridi sinirina birkaç kilometre uzakliktaki kontrol noktasina düzenlenen saldirida 5 asker hayatini kaybetti. Misir ordusu tarafindan yapilan açiklamada, 1 subay toplam 5 askerin kontrol noktasina düzenlenen saldiriya karsilik verdikleri sirada hayatini kaybettigi, 2 askerin yaralandigi belirtilerek, 7 saldirganin etkisiz hal getirildigi ifade edildi. Açiklamada, 7 Mayis’ta ve bugün düzenlenen hava saldirilarinda ise toplam 16 militanin etkisizi hale getirildigi ve birkaç aracin imha edildigi belirtildi.

Es-Sisi ve Sullivan Kahire’de bir araya geldi

Saldiri, baskent Kahire’de Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi ile ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan ile bir araya geldigi günde yasandi. Misir Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, ikilinin Misir ile ABD arasindaki stratejik ortakligi görüstükleri ifade edildi.

Öte yandan 7 Mayis’ta Sina Yarimadasi’nda kontrol noktasina terör örgütü DEAS tarafindan düzenlenen saldirida 11 asker hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA