Kusadasi'nda Cankurtaran Adaylari Yogun Bir Egitimden Geçti

Kusadasi Ticaret Odasi ve KODER (Kusadasi Otelciler ve Yatirimcilar Dernegi) isbirligiyle, Türkiye Sualti Sporlari Federasyonuna ait TSSF / ILS Bronz ve Gümüs Cankurtaran kursu düzenlendi.

Kusadasi'nda Cankurtaran Adaylari Yogun Bir Egitimden Geçti


Sezonun baslamasiyla birlikte turizm tesislerinin ihtiyaçlari dogrultusunda gerçeklesen mesleki egitim kursunda, cankurtaran adaylari; Bronz Cankurtaran için 3 gün, Bronz Gümüs Cankurtaran için toplam 5 gün egitim aldilar.

Cankurtaran egitiminde teorik ve pratik egitim alan kursiyerler, havuzlarda ve aqua parklarda bogulma vakalarini engellemek, kazaya müdahale etmek için yogun bir egitimden geçtiler. Kusadasi Ticaret Odasi’nda, ilk yardim maketleri üzerinde uygulamali suni solunum, kalp masaji, yaralilara müdahale gibi konularda teorik egitim alan kursiyerler, daha sonra da havuz çalismalarinda pratik yaparak suda baygin kazazede tasima, su içerisinde panik haldeki biri ile bogusma ve etkisiz hale getirip tasima sekillerini ögrendiler.

Basarili olan adaylarin Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu onayli Cankurtaran Belgelerine sahip oldugu cankurtaran egitimleri, Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu dalis ve cankurtaran egitmeni Tolga Pat tarafindan verildi.

Kaynak: İHA