Isviçre'deki Müzayedede 228,31 Karatlik Elmas Yaklasik 19 Milyon Dolara Alici Buldu

Christie’s Müzayede Evi tarafindan Cenevre’de düzenlenen açik artirmada 228,31 karatlik The Rock (Kaya) isimli elmas 18 milyon 767 bin 214 dolara alici buldu. The Rock simdiye kadar bir müzayedede satilan en büyük beyaz elmas oldu.

Isviçre'deki Müzayedede 228,31 Karatlik Elmas Yaklasik 19 Milyon Dolara Alici Buldu
Isviçre’nin Cenevre sehrindeki Four Season Hotel des Bergues’te Christie’s Müzayede Evi tarafindan düzenlenen Magnificent Jewels Müzayedesinde satisa sunulan 228,31 karatlik olaganüstü elmas The Rock (Kaya), 18 milyon 767 bin 214 dolara alici buldu. Christie’s Müzayede Evi’nin alacagi satis komisyonlariyla birlikte elmasin alicisina 21 milyon 895 bin 121 dolara mal oldugu açiklandi.

Müzayedeyi yöneten Christie’s Cenevre Mücevher Bölümü Baskani Max Fawcett yaptigi açiklamada, armut sekilli ve mükemmel bir simetriye sahip olan The Rock için “Simdiye kadar bir müzayede satisa çikarilan en nadir mücevherlerden biri” tanimini yapti.

Magnificent Jewels müzayedesinde, Harry Winston, Cartier, Van Cleef & Arpels gibi en ünlü mücevher evlerinden tarihi ve modern dönemlere ait en seçkin mücevherler satisa sunulurken, The Rock elmasi müzayedenin en degerli parçasi olarak dikkat çekti.

Dünyaca ünlü Fransiz mücevher sirketi Cartier tarafindan üretilen armut sekilli bir elmas olan The Rock mükemmel cilaya ve simetriye sahip. Agirligi 61,3 gram, boyutlari 5,4 x 3,1 santimetre olan The Rock G renginde ve VS1 berrakliginda. Elmasin ayrica Amerika Gemoloji Enstitüsü tarafindan düzenlenmis “D’den Z’ye renk araligindaki mevcut en büyük armut sekilli elmas” oldugunu ifade eden bir raporu bulunuyor.
Kaynak: İHA