Gaziantep Valiliginden DEVA Partisine 'Miting Yeri' Cevabi

GAZIANTEP – Gaziantep Valiligi, DEVA Partisi’nin Gaziantep’te düzenleyecegi mitingin yerinin degistirildigi iddialariyla basina yansiyan belge fotograflarinin gerçegi yansitmadigini, söz konusu belge için ‘evrakta sahtecilik’ten suç duyurusunda bulunulacagini bildirdi.

Gaziantep Valiliginden DEVA Partisine 'Miting Yeri' Cevabi
Gaziantep Valiligi, Demokrasi ve Atilim Partisi’nin (DEVA) Gaziantep’te yapacagi mitingin yerinin degistirildigi iddialarina iliskin yazili açiklama yapti. Açiklamada, açik yer toplanti alanlarinin yönetmelik geregince her yil Ocak ayinda belirlendigi vurgulandi. Açik yer toplanma alani olarak Çakmak Mahallesi’ndeki Tur Otobüsleri Park Alani belirlendigi ve valiligin sitesinden ilan edildigi aktarilan açiklamada, “Demokrasi ve Atilim Partisi’nin 29 Nisan 2022 tarihinde yapmis oldugu bahse konu açik hava mitingi basvurusu da bu minvalde degerlendirilerek 5 Mayis 2022 tarihinde kendilerine durumu açiklayan resmi cevabi yazi teblig edilmistir. 5 Mayis 2022 tarihinde Demokrasi ve Atilim Partisi tarafindan 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda miting yapilmasi istemi ile ilgili verilen Etkinlik Bildirimi Yazisina da talebin uygun bulunmadigina dair cevap verilmistir. 10 Mayis 2022 tarihinde bahse konu siyasi parti tekrar Sehitkamil Ilçesi Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park Alani’nda açik yer toplantisi yapmak üzere Etkinlik Bildirimi yazisi göndermis ve istek 11 Mayis 2022 tarihli Valilik Makam Olur’u ile uygun bulunmustur” ifadeleri kullanildi.

“Onay verildigine dair belge gerçegi yansitmiyor”

15 Temmuz Demokrasi Meydaninin sadece seçim dönemlerinde siyasi parti baskanlari tarafindan kullanildigi aktarilan açiklamada, “Iddialara konu edilen ve Onay verildigine dair basina yansiyan belge fotograflari gerçegi yansitmamakta olup, söz konusu belge fotograflari ile ilgili ‘evrakta sahtecilik’ suçundan suç duyurusunda bulunulacaktir” denildi.
Kaynak: İHA