Çocuk Atletizmi 81 Ilde Coskuyla Kutlandi

Dünya Atletizm Günü (World Athletics Day) Çocuk Atletizm etkinlikleriyle, 9-10 Mayis tarihlerinde, 81 ilde rekor katilimla, büyük bir coskuyla kutlandi.

Çocuk Atletizmi 81 Ilde Coskuyla Kutlandi
Dünya Atletizm Birligi (W.A.)’nin en köklü ve en kapsamli projelerinden biri olan Çocuk Atletizmi, yenilenen formati Dünya Atletizm Birligi’ne üye olan 200’ü askin ülkede es zamanli olarak Dünya Atletizm Gününde kutlandi.

“Hareket Etmek için Dogdu (Born To Move)” sloganiyla gerçeklestirilen Çocuk Atletizm Günü etkinlikleri ülkemizde de rekor katilimla gerçeklestirildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi himayelerinde, Türkiye Atletizm Federasyonu koordinasyonunda, ilk kez 81 ilde es zamanli olarak gerçeklestirilen etkinliklere, 4-7 ve 8-11 yas arasinda 60 binden fazla çocuk katildi ve kendileri için hazirlanan oyunlar ile iki gün boyunca doyasiya eglenirken, ailelerinde etkinliklere yogun ilgisi vardi.

Çocuklari daha fazla hareket etmeye tesvik etmek, rekabet duygusu, azim, dostluk ve saygi gibi kavramlarin pekistirilmesine katki saglamak için kurulan oyun parkurlarinda çocuklara, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan verilen Çocuk Atletizmi seminerlerine katilan beden egitimi ögretmenleri eslik etti.

Atletizmin ana branslari olan Kos-At-Atla içerigi ile gerçeklestirilen oyunlarda, çocuklarin Atletizme özendirilmesi ve gelecegin potansiyel atletleri ile ilk etkilesimin saglanmasi amaçlanan etkinliklere il protokolleri de yogun ilgi gösterdi.

Etkinlikler sonunda, çocuklara Dünya Atletizm Birligi tarafindan hazirlanan Çocuk Atletizmi Günü sertifikalari verildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafindan uzun yillardir gerçeklestirilen Çocuk Atletizm etkinliklerinin, yenilenen formati ile düzenli araliklarla Türkiye’nin 81 ilinde yapilmaya devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA