Adana'da Sehitliklerde Hüzünlü Bayram Arifesi

Adana’da sehit yakinlari, Ramazan Bayrami arifesinde sehitlikleri ziyaret ederek, sehitlerinin mezari basinda dualar etti.

Adana'da Sehitliklerde Hüzünlü Bayram Arifesi
Adana’da sehit yakinlari sabah saatlerinden itibaren Asri Mezarlikta bulunan sehitlige geldi. Yakinlari, sehitlerin mezarlari basinda Kur’an-i Kerim okuyarak dualar etti.

“Biz onlari, onlar bizi bekliyor”

Diyarbakir’in Sur ilçesinde 2016 yilinda sehit olan jandarma uzman çavus Sercan Yilmaz’in annesi Sahra, her bayram arifesinde acisinin tekrardan tazelendigini söyledi.

Yilmaz, “Burasi bizim ikinci evimiz. Her zaman geliyoruz. Özlüyoruz. Onlar bizi bekliyor, biz onlari bekliyoruz. Kavusuruz insallah bir gün” dedi.



“Imkan olsa buraya bir çadir kurarim”

Gaziantep’in Oguzeli ile Kilis’in Elbeyli ilçesi arasindaki Akçakoyunlu Bölgesi’nde, mayin imha çalismasi yaparken meydana gelen patlamada sehit olan Istihkam Uzman Çavus Burak Uçar’in annesi Zeynep ise çadir kurup hiç gitmek istemedigini belirterek, “Atesten gömlektir. Tek bayramlarda degil çogu zamanimiz burada geçiyor. Eger imkan olsa buraya bir çadir kurarim ve hiç gitmezdim eve. Hep burada kalirdim. Hadi gel de cigerpareni birak git. Birileri zamanin ilaç oldugunu söylüyor ama hep aynidir. Ates düstügü yeri yakmiyor. Ates disaridan düserse elbiseni ama annenin yüregine düstügünde tandir gibi içten içe yaniyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA