Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ögretmenlerimizin 60 Yillik Hayalini Gerçege Dönüstürdük'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Ögretmenlerimizin 60 yillik hayalini gerçege dönüstürdük. Türk egitim tarihinde ilk kez ögretmenlik statüsünü güçlendirme yaninda ögretmenlerimize önemli avantajlar getiren bu düzenlemenin hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ögretmenlerimizin 60 Yillik Hayalini Gerçege Dönüstürdük'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde ögretmenler ve egitim yöneticileri ile iftar programinda konustu.

Egitim camiasiyla bir araya gelmekten mutluluk duydugunu ifade eden Erdogan, Ramazan ayinin son 2 yildir pandemi gölgesinde geçtigini belirterek, "Yarin bir haftayi yakaliyoruz. Çok çok ihtisam dolu bir Ramazan ayiyla iç içeyiz. Hep birlikte milletimiz, Islam dünyasi ve tüm insanlik için barisa, huzura vesile olmasini diliyorum. Son iki yildir korona virüs sebebiyle Ramazanlarimiz buruk geçti. Aralarinda degerli ögretmenlerimizin de oldugu birçok kardesimizi hakka ugurladik. Zorlu bir dönemi geride biraktik. Salgin sürecinde toplumumuzun tüm kesimleri gibi ögretmen ve ögrencilerimiz de alisik olmadiklari günler yasadilar. Gerek yüz yüze gerek çevrimiçi olarak egitim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik. Mili Egitim Bakanimiza, MEB mensuplarimiza sahsim, milletim adina çok tesekkür ediyorum. 2021-2022 egitim ögretim yilinin 4’te üçünü okullarimizi açik tutma basarisi göstererek tamamlamis bulunuyoruz. Son egitim ögretim gününe kadar okullarimizin kapisini açik tutmayi sürdürecegiz" açiklamasinda bulundu.

Ögretmenlik mesleginin önemine dikkat çeken Erdogan, sunlari kaydetti;

"Ögretmenlerimizi maarif davamizin sancaktarlari, egitim ögretimimizin kilit taslari olarak görüyoruz. Ögretmenlerimiz ayni zamanda millet olarak gelecegimizi emanet etigimiz eli öpülesi insanlardir. Ögretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalp ile yapabilmeleri için 20 yildir yogun çaba harciyoruz."

Egitim imkanlarinin geçmisle mukayese edilemeyecek standartlara kavusturuldugunu ifade den Erdogan, ”Ögrenmeyi zorlastiran kalabalik siniflara son verdik. Ögretmenlerimizin yüzde 75’i bizim dönemimizde atandi. Bu atamalar ve derslikler sayisinda, Türkiye ögretmen basina düsen ögrenci sayisinda OECD ortalamasini yakaladi. Ögrenci sayisi en çok artan ülke olmamiza ragmen bu basariyi elde ettik" dedi.

Okullarin birçok alanda iyilestirildigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, ”Okullarimiz birbiri ile yarisiyorlar, bunlara aynen devam edecegiz. Istiyoruz ki bu tür salonlardan her bransta çok güçlü sportmen ögrenciler yetistirelim. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’yle 16 bin 361 yeni kütüphane insa ettik. Derslerin daha verimli islenebilmesini temin etmek için etkilesimli tahtalar kurduk. Yeni atamalarin ve artan derslik sayisinin yani sira ögretmenlerimizin mali ve özlük haklarinda gözle görülür ilerleme kaydettik" diye konustu.

Türkiye’nin ögretmen maaslarini en çok iyilestiren ülke oldugunu belirten Erdogan, Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun önemine deginerek, "Ögretmenlik meslegi gibi mukaddes bir vazifede kariyer hedefi ve basamaklarinin olmamasi önemli bir eksikti. Ögretmenlerimizin 60 yillik hayalini gerçege dönüstürdük. Türk egitim tarihinde ilk kez ögretmenlik statüsünü güçlendirme yaninda ögretmenlerimize önemli avantajlar getiren bu düzenlemenin hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA