Bosanma Asamasindaki Esini Ve Ailesini Rehin Alan Saniga 46 Yila Kadar Hapis Istemi

Sisli’de bosanma asamasindaki esi ile ailesini silahla rehin alan süpheli hakkinda, 7 ayri suçtan 46 yila kadar hapis cezasi talep edildi.

Bosanma Asamasindaki Esini Ve Ailesini Rehin Alan Saniga 46 Yila Kadar Hapis Istemi
Sisli Kustepe’de 23 Subat günü yasanan olayda, süpheli Tugay A. bosanma asamasindaki esiyle görüsmek üzere müstekinin ailesiyle birlikte yasadigi binanin önüne gelmis, esinin kapiyi açmamasi ve kendisiyle görüsmeyi reddetmesi üzerine silahiyla birlikte esini ve ailesini rehin almisti. Olay yerine gelen polisin ikna çabalari sonuç vermeyince devreye Özel Harekat Polisleri girmis, süpheli Tugay A. uzaktan vurularak etkisiz hale getirilmis ve yaralanan süpheli hastaneye kaldirilmisti. Tedavisinin ardindan emniyete getirilen süpheli, buradaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilmis ve çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede, müsteki Inci A. ile süpheli Tugay A.’nin bosanma asamasinda olduklari ve siddetli geçimsizlik nedeniyle ayri yasadiklari belirtildi.

Görüsme talebi reddedilince belindeki silahi çikardi

Hazirlanan iddianamede, müsteki Inci A.’nin çocuguyla birlikte aile apartmaninda yasadigi, olay günü süpheli Tugay A.’nin ruhsatsiz silahiyla müstekinin ailesiyle birlikte yasadigi binaya geldigi ve müstekiyle görüsmek istedigi aktarildi. Müsteki Inci A.’nin ve annesi müsteki Saniye Ö.’nün, süphelinin görüsme talebini reddederek binadan ayrilmasini istediginin belirtildigi iddianamede, akabinde süphelinin belindeki silahi çikardigi ve müsteki Saniye Ö.’ye dogrultarak, “Disari çik. Yaptigini bütün kahpelikleri anlatacaksiniz, yoksa kendimi vururum. Karimi nasil sattin, kime sattin?” dedigi kaydedildi.

“Sizi öldürecegim buradan kimse sag çikamayacak”

Iddianamede, süpheli Tugay A.’nin sözlerinin üzerine müsteki Inci A.’nin süpheli esine tepki gösterdigi, tepkinin ardindan süphelinin bu kez müsteki esine “Seni de kendimi de vuracagim” seklinde tehditte bulundugu ve müstekilerin içeri çekildigi sirada eve dogru 1 el ates ettigi aktarildi. Daha sonra süphelinin bina kapisini kirarak içeri girdigi, konut dokunulmazligini ihlal ederek bina içerisinde de 2 el ates ettigi, müstekilerin evlerinin kapilarina tekmeler savurdugu ve sonrasinda binanin üst kati olan teras katina çikarak müstekilere hitaben, “Sizi öldürecegim, benim karim namusluydu Saniye, sen namussuz yaptin. Çikin, vuracagim sizi adiler, sizi öldürecegim buradan kimse sag çikamayacak” seklinde tehdit ve hakarette bulundugu aktarildi.

Süpheli Tugay A.’nin olay aninda müstekileri alikoydugunun da belirtildigi iddianamede, süphelinin müstekilerin hürriyetini kisitladigi, olay yerine gelen polis ekiplerince etkisiz hale getirildigi, alinan savunmasinda suçlamalari dolayli olarak kabul ettigi ve müstekiler Inci A., Durmus Ali Ö., Ipek B., Neriman Ö., Saniye Ö., Yaren Ö.’nün ise kendilerini silahla tehdit eden, alikoyan, hakarette bulunan, konut dokunulmazligini ihlal ederek mala zarar veren süpheliden sikayetçi olduklari kaydedildi.

10 yil 11 aydan 46 yil 6 aya kadar hapsi istendi

Hazirlanan iddianamede süpheli Tugay A. hakkinda zincirleme sekilde ‘silahla tehdit’, ‘korku, kaygi veya panik olusturabilecek tarzda silahla ates etme’, ‘mala zarar verme’, ‘ruhsatsiz silah bulundurma’, ‘hakaret’, ‘nitelikli olarak konut dokunulmazligini ihlal etme’, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan toplamda 10 yil 11 aydan 46 yil 6 aya kadar hapis cezasi talep edildi.
Kaynak: İHA