Amasya'da Içme Suyu Ramazan Ve Bayramda Yine Ücretsiz

Türkiye’de içme suyunun en ucuz oldugu kent olan Amasya’da Ramazan ayi boyunca ve bayram günlerinde sebeke suyunun ücretsiz olacagi açiklandi.

Amasya'da Içme Suyu Ramazan Ve Bayramda Yine Ücretsiz
Son 3 yildir Ramazan ayi boyunca ve bayram günlerinde sebeke suyunu ücretsiz yapan Amasya Belediye Baskan Mehmet Sari, vatandaslarin ekonomisine bir nebze katki saglamak için bu yil da Ramazan Bayrami sonuna kadar sebeke suyundan ücret almayacaklarini belirtti.

Baskan Sari, “45 bin 584 hanede akan sudan hiçbir ücret almiyoruz” dedi.



“Bir ton su 1 lira”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin subat ayindaki ’su indirimi’ çagrilari üzerine suyun sudan ucuz oldugu kentte 1,20 lira olan içme suyu ücretini 1 liraya indiren MHP’li Mehmet Sari, “Türkiye’de en ucuz suyu veren biziz. Bir ton su 1 lira” diye konustu.

Ramazan ayinin paylasma anlami tasidigini anlatan Sari, toplam 45 bin civarinda pideyi vatandaslara ücretsiz olarak dagitacaklarini söyledi.



“Diger belediyelere örnek olsun”

Gümüslü Mahallesi Muhtari Asuman Topuz, ücretsiz su uygulamasindan memnun kalirken, ayni mahalleden Gülten Kilinç da “Belediye Baskanimizdan Allah razi olsun. Suya para ödemiyormusuz. Çok sevindim” seklinde konustu.

Hatuniye Mahallesi’nden Hatice Lap uygulamanin diger belediyelere örnek oldugunu vurgularken, Hacilar Meydani Mahallesi esnaflarindan Adem Çetin ise güzel buldugu bu uygulama sayesinde vatandaslarin ekonomisine katki saglandigini ifade etti.

Kaynak: İHA