'Mavi Liste' OSB Için Projelerini Açikladi Açiklamasi

14 Mayis’ta yapilacak Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütesebbis Heyeti Yönetimi’ne ‘Mavi Liste’yle gireceklerini açiklayan bir grup is insani, hedeflerini ve projelerini açikladi.

'Mavi Liste' OSB Için Projelerini Açikladi Açiklamasi
Güneydogu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantiya Mavi Liste’de yer alan Mütesebbis Heyeti Yönetimi, GGC Baskani Mehmet Mücahit Ceylan ve çok sayida gazeteci katildi.

Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi Baskani Mustafa Fidan, Mütesebbis Heyeti Yönetimi için 14 Mayis’ta yapilacak seçimlere ‘Mavi Liste’ olarak aday olduklarini ifade ederek, Diyarbakir OSB’de yatirimi bulunan tüm sanayicilere ve kente hayirli olmasini dileyerek, görev yaptigi 2018-2022 yillari arasinda OSB’de hayata geçirdikleri projeleri anlatti.

“OSB’yi sahiplenmek için degil, sahiplerine hizmet etmek için buradayiz”

Fidan, “Diyarbakir OSB olarak üzerimizdeki emanetin ve sorumlulugun farkindayiz. Göreve geldigimiz günden bugüne kadar, açik, seffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayisi ile hareket ettik. Diyarbakir OSB olarak bugüne kadar yapmis oldugumuz hizmetleri bundan sonra daha da iyi yapacagimizi belirtmek istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde OSB’mizi çok daha iyi yerlere getirecegiz. Bu amaçla Bizler, OSB’yi sahiplenmek için degil, sahiplerine hizmet etmek için buradayiz vizyonunu tasiyan ve Diyarbakir’a gönül vermis sanayiciler olarak, ‘Mavi Liste’ adi altinda seçime girecegimizi kamuoyuna duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.



“Pandemiye ragmen üretimde hiz kesmedik”

Ülkelerin kalkinmasinda sanayilesmenin önemine dikkat çeken Fidan, söyle devam etti:

“Bildiginiz üzere ülkelerin kalkinmasinda sanayinin önemi büyüktür. Günümüzde artik sanayiden kasit sadece üretim, verimlilik ve karlilik degil; beklenen ise çevre, egitim, bölgesel kalkinma, adil bölüsüm, kültür gibi konularda çagin gerektirdigi yenilik ve degisimlere ayak uydurmaktir. 2020-2021 yilinda birçok ülke pandemi sebebiyle ekonomik ve sosyal anlamda sarsildi. Pandeminin getirdigi kosullar nedeniyle ekonomi basta olmak üzere birçok alanda hepimiz için zor bir süreç oldu. Fakat yasanan ilk sokun ardindan basarili bir toparlanma grafigi çizdik. Pandemiye ragmen Organize Sanayi Bölgemizde yatirim talepleri hiz kesmedi, üretimimiz hiç durmadi. Diyarbakir OSB olarak pandemi döneminde son 26 yilin en yüksek enerji tüketimi rakamina ulastik. Artik bunu net bir sekilde görüyoruz ki; pandeminin hastalik ile ilgili etkileri bitse bile, dünya yeni bir iktisadi düzeni, yepyeni kurallari uygulamanin esiginde. Dolayisiyla bizler, gelisimin ve büyümenin yeni modellerini yani, yeni dünya düzeninin is gelistirme modellerini takip etmek durumundayiz. Her zorlu dönemde oldugu gibi bu süreçte de, is insanlari olarak bizler, ülkemizin ve bölgemizin toparlanma sürecine katki saglamak üzere yeni yatirimlara ve ticaret potansiyelimizi artirmaya odaklanmak durumundayiz. Burada, önemli buldugumuz bir noktaya deginmek istiyorum. Kendi kendine yetmek. Yani disa bagimliligimizi minimize etmek. Dolayisiyla bu yeni durum bize kendi basimizin çaresine bakmamiz gerektigini gösterdi. Bizler, yeni dünya düzeninin kendine münhasir olan kosullarina ayak uydurmak zorundayiz. Bunlardan en önemlisi de yatirimlarin dogru kanalize edilmesidir.”

"4 yilda istihdam iki katina çikti"

916 hektarlik bir alanda yer alan Diyarbakir OSB’nin 403 parselden olustugunu anlatan Fidan, Mayis 2018-Nisan 2022 tarihleri arasinda yatirimci sayisinin yüzde 37 oraninda arttigini, 6 bin 500 olan istihdam sayisinin da 13 bine yükseldigini ifade ederek, “31 yillik geçmisi bulunan Diyarbakir OSB’miz, günün kosullarina göre her yil bir adim öteye gitmistir. Mayis 2018 - Nisan 2022 tarihleri arasinda yatirimci sayimiz toplamda yüzde 37 oraninda artis göstermistir. Bugün OSB’miz, yatirim süreci devam eden projeler ile birlikte 386 fabrika ve yeni yatirimin yer aldigi 4 Etapli Sanayi merkezine dönüsmüstür. Proje asamasindaki firmalar dahil edildiginde doluluk oranimiz yüzde 85’tir. Yapilan yeni tahsisler sonucunda OSB’mize taahhüt edilen yatirim büyüklügü 2 milyar 550 milyon TL’dir. Mayis 2018 yilinda 6 bin 500 olan istihdam sayimiz s uan 13 bin civarindadir. Taahhüt edilen yatirimlarin tamamlanmasi ile birlikte istihdam sayimizin 22 bin civarinda olmasini bekliyoruz” dedi.

OSB’den son 3 yilda 155 milyon liralik yatirim yapildigini aktaran Fidan, “Son 3 yilda Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin sagladigi Hibe ve Kredi Destekleri ile OSB’mizde tamamlanan ve devam eden yatirimlarla birlikte yaklasik 155 milyon TL’lik alt yapi yatirimi gerçeklestirdik. OSB’nin ekip ve ekipman sayisini arttirdik. OSB’mizin güvenligi için yapilan hizmet alimiyla; 22 personel ve 1 gezici aracin güvenlik hizmeti sunmasini sagladik. 6 kilometre çevre ve güvenlik duvari yaptik. Her biri 550 metre olan 12 adet sondaj çalismasini yaptik. Aritma tesisi yatirimini OSB’mize kazandirdik. Peyzaj ve çevre düzenleme faaliyetlerini gerçeklestirdik. Tüm etaplarda elektrik alt yapisini iyilestirdik. 1. ve 2. etabin 26 yillik elektrik hatlarinin tamamen revize edilip yer altina alinmasi için Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz koordinasyonunda Dünya Bankasi ile görüsmeler yapip 70 milyon TL’lik yatirimin ön onayini aldik. 4 ay önce temelini attigimiz Konferans Salonu 2022 yili içinde sanayicilerimizin kullanimina sunulacaktir. Organize Sanayi Bölgemizin gelisimine yönelik atilan bu adimlarla sanayicilerimizin yeni yatirimlar yapmalarini sagladik. Bu yatirimlarla beraber Diyarbakir ili; sanayi alaninda geliserek daha fazla istihdam, ihracat ve katma deger olusturma yolunda ilerlemektedir. Kentimiz, yatirimcilar için bir cazibe merkezi haline gelmistir. Bu vesile ile burada siz degerli basin mensuplari ile güzel bir haberi paylasmak isterim; yatirimcilardan gelen yogun yer talepleri nedeniyle yapmis oldugumuz girisimler sonucunda 254 hektar alanda besinci genisleme alani Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz tarafindan onaylandi. Su an yer seçim çalismalari baslamis olup, en kisa zamanda alt yapi çalismalarina baslanmasi planlanmaktadir” diye konustu.



“Bölgemizin gündemi artik yatirimdir, istihdamdir”

Diyarbakir OSB’nin Türkiye’nin model organize sanayi bölgesi olma yolunda oldugunun altini çizen Fidan, “Geçmisle kiyasladigimizda Diyarbakir OSB bugün birçok alanda gerçeklestirdigi önemli projelerle Türkiye’nin model organize sanayi bölgesi olma yolundadir. Mavi Liste olarak ana hedefimiz tüm sanayicilerimizin üretim faaliyetlerinin kesintisiz hale gelmesini saglamaktir. Mavi Liste olarak rotamiz; yatirim, üretim, istihdam ve ihracata kilitlenmis durumdadir. Üreten, deger katan ve istihdam olusturan tüm girisimcilerin yaninda olmaya devam edecegiz. Sunu unutmamamiz gerekiyor ki; bugünün yatirimi, yarinin üretimi, istihdami ve ihracati olacaktir. Mavi Liste olarak geçmiste Ortadogu’nun önemli ticaret merkezlerinden biri olan kentimizin, sanayilesmede de söz ve pay sahibi olmasi arzusu içerisindeyiz. Deneyimlerimiz isiginda; sanayicilere sundugumuz hizmet kalitesini arttirmak, yasadigimiz çevreye deger katacak daha fazla projeye imza atmak, sanayinin dönüsümüne katki saglamayi sürdürmek, yasanacak sorunlarin giderilmesinde her zaman yaptigimiz gibi kolaylastirici rol üstlenmeye devam etmek ve etkin iletisim ile yaratacagimiz farkliliklarla Diyarbakir OSB’mizin üretim ve ihracatini en üst düzeye çikartmaktir. Bizim çabamiz bireysel girisim meselesi degil, tamamen bir memleket meselesidir, memleket askidir ve en önemlisi sanayi askidir. Bizim için her fabrika bir kaledir. Mavi Liste olarak hazirladigimiz stratejik yol haritamiz kapsaminda önümüzde kisa dönemde yapmamiz gereken ciddi islerin oldugunun farkindayiz. Almaya talip oldugumuz agir sorumluluklarimizin bilincindeyiz” seklinde konustu.



“Seçimlerin tek bir kazanani olacaktir, Diyarbakir’imizdir”

“Seçimlerin Tek Bir Kazanani olacaktir, Diyarbakir’imizdir. Üreten Diyarbakir’da; hep birlikte üretmek ve büyümek için tüm yatirimcilarimizi Mavi Listeyi desteklemeye davet ediyoruz” diyen Mustafa Fidan, basin açiklamasindan sonra Mavi Liste’de yer alan Mütesebbis Heyeti için aday olan isimleri söyle açikladi: “Mustafa Fidan, Ramazan Simsek, Felat Gökdemir, Yüksel Kaya, Kamuran Azizoglu, Yunus Yildiz, Mehmet Kaya, Abdulmuttalib Cengiz. Sahin Yalçin, Kerim Günes, Ibrahim Simsek, Ibrahim Ekincioglu, Adem Çelik, M.Remzi Kaymak, Çetin Azad Yasar, Ramazan Azun, Adnan Özdemir, Bedrettin Budak.”
Kaynak: İHA