Kadir Gecesinde Adana'da Yagmur Duasi Da Yapildi

6 asirlik ulu camiler statüsünde Adana’nin Kozan ilçesinde bulunan Hos Kadem Camii Kadir gecesinde doldu tasti.

Kadir Gecesinde Adana'da Yagmur Duasi Da Yapildi
Hos Kadem Cami Imamhatibi Abdurrahman Yilmaz, Kadir gecesinde okudugu dualar ile yüzlerce kisi manevi atmosferi soluyarak ibadetlerini yerine getirirken, yasanan kuraklik nedeni ile Yagmur duasi da okundu.

Kozan’da bulunan yaklasik 600 yildan bu yana Müslümanlarin ibadetlerini gerçeklestirdigi Hoskadem cami kadir gecesinde Müslümanlarla doldu tasti.

Memluklu yapisi olan tarihi camide Kadir gecesi ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaslar pandemiden sonra maskesiz ve mesafesiz Kadir gecesini dualarla ihya ederken yüzlerce kisi tarihi camide ellerini semaya açti dualar ettiler.

Yagmur duasi için eller semaya açildi

Kadir gecesinde ibadetlerini yerine getiren vatandaslar yasanan kuraklik nedeni ile Hoskdem Cami Imamhatibi Abdurrahman Yilmaz’in okudugu yagmur duasi için ellerini semaya açti.

Pandemi’nin ardindan yasanan yogunlugun sevinç verici oldugunu kaydeden AK Parti Kozan Ilçe Baskani Yusuf Bilgili, “ Kozan Hoskadem Camii tarihi ve atmosferi maneviyati ile çok güzeldir. 2 yildir pandemi nedeniyle böyle görüntü yoktu. Çok güzel bir duygu yasiyoruz. Ben bu vesile ile tüm Kozanlilarin, Islam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularimla kutluyorum. Bu mübarek gecenin ülkemize, milletimize tüm Islam alemine baris huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Ibadet etmek için camiye gelen Esat Sahin isimli vatandas ise “Gerçekten çok güzel bir duygu son zamanlarda unutulmustu .Çok önemli olan bir camide bugün bulustuk. Böyle güzel günlerde Kozanlilar olarak burada toplanip, burada ibadetimizi yapiyoruz. Çok güzel bir duygu çok güzel bir atmosfer var. Herkesin kadir gecesini mübarek olmasini diliyorum ”diye konustu.

Kozan Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Senogul yagmur duasi ve kadir gecesi ihya edilen dualarin tarihi camide manevi atmosferinin yogun yasandigini kaydederek “ Ramazan aylarinda, Cuma namazlarinda böyle manevi gecelerde geldigimiz, manevi iklimlere götüren geçmisi tarihe dayanan bir sürecin yasandigi Hoskadem camide ibadetlerimizi gerçeklestirdik. Hoskadem camimiz, nice evliyalar, enbiyalarin, büyüklerin namaz kildigi, maneviyati olan degerdir. Pandemi sürecinde uzun süre bundan mahrum kaldik. Camilerin bos kalmasi bizi çok üzmüstü. Bugün ilk defa bu normallesmeden sonra maskeleri mesafenin kalkmasindan milletin özledigini, susadigini gördük. Bizlerde Kozan belediyesi olarak serbet dagittik. Tarihi camide çok mutlu olduk. Allah kimseyi açlikla kitlikla imtihan etmesin gerçekten zor. Bu geceyi dualarla ihya ettik. Allah Kabul etsin bereket huzur ve Müslümanlarin huzur içine geçirecegi bir dünya olur insallah” dedi.

Kaynak: İHA