Pamukkale Belediyesi'nin Egitime Destek Için Yaptirdigi Okul Dualarla Açildi

Pamukkale Belediyesi, egitime verdigi en büyük destek olan projenin açilisini gerçeklestirdi. Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Ortaokulu dualarla açildi.

Pamukkale Belediyesi'nin Egitime Destek Için Yaptirdigi Okul Dualarla Açildi


Pamukkale Belediyesi egitim konusunda önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Arsasi hayirseverler tarafindan bagislanan yapimi Pamukkale Belediyesi tarafindan gerçeklesen Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun açilisi okul bahçesinde düzenlenen iftar yemegi ile yapildi. Yapimi tamamlanan ara tatil sonrasi 18 Nisan Pazartesi günü egitim ögretime baslanan okulun açilisina Cumhurbaskanligi Ekonomi Politikalari Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Ilçe Belediye Baskanlari, AK Parti Il Baskani Yücel Güngör ve ilçe baskanlari, siyasi partilerin temsilcileri katildi.

Ramazan ayinin manevi iklimine uygun bir sekilde gerçeklesen törene Deliktas ve çevre mahallelerden binlerce vatandas da ilgi gösterdi.

Okul 9,5 milyon liraya mal oldu

Deliktas Mahallesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun 19 Subat 2021 tarihinde temeli atilmisti. 6 kat ve 24 derslikten olusan okulda, Milli Egitim Bakanligi’nin planlamasina göre, inovasyon atölyeleri, yabanci dil ögrenme siniflari, konferans salonu, mescit, kütüphane etkilesim imkânlari, çesitli faaliyetlerle ögrencilerin ögrenme becerilerini gelistirmesi saglanacak. Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun maliyeti ise 9,5 milyon TL oldu.

“Hayalimizi gerçeklestirdik”

Törende açilis konusmasini yapan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, törene gelirken Denizlili Piyade Tegmen Bekir Can Kerek’in Pençe Kilit Harekâti’nda sehit oldugu haberini aldiklarini ifade ederek, “Iftar programimizi bu coskulu kalabalikla birlikte yapmayi ve ayni coskuyla sürdürmeyi planlamistik. Ancak, ülkemizin, bizlerin güvenligini tesis etmek için sinir disinda operasyonda olan Mehmetçiklerimiz var. O Mehmetçiklerimizin içinde de sehitlerimiz de oldu. Denizli’mizden sehit Piyade Tegmen Bekir Can Kerek’in az evvel sehadet haberini almis olduk. Dolayisiyla bu iftar soframiz ve açilisimiz hüzünlü bir hale geldi. Bu memleket o hainlerin sevinmesine, bu aziz vatanin, al bayragin yere düsmesine asla izin vermeyecektir. Sehitler ölmez vatan bölünmez diyoruz, sehidimize de yüce Allahtan rahmetler diliyoruz. Canlarini bu vatan için vermis olan bütün sehitlerimize basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimize Allah razi olsun diyoruz” dedi.



Pamukkale Belediyesinde göreve geldikten sonra 7 gün 24 saat esasiyla hiç durmadan çalistiklarinin altini çizen Baskan Örki, “Göreve geldikten kisa bir süre sonra koronavirüs pandemisi dünyayi sardi. Biz buna ragmen hiçbir bahanenin arkasina siginmadik. Her ne söz verdiysek yerine getirmeye çalistik. Bizim bir hayalimiz vardi. Pamukkale ilçemize çok güzel bir okul kazandirmak istiyorduk. O dönem eski milletvekillerimizden Salih Erdogan abimiz yanimiza geldi. Muhammet Serter Amcamizin arazisinin imam hatip okulu yapilmasi için bagis yapmak istedigini bize iletti. Nihat Zeybekci Bakanimiz ve Osman Zolan Baskanimiz sayesinde okul yapmaya uygun bir alan önümüze sunuldu. Yüce rabbim isimizi kolay eyledi. 1 yil kadar önce temelimizi attik. Buranin 7 Ocak 2021 de isini baslattik, 21 Aralik 2021 tarihinde de insasini bitirdik. Pandemi diyerek bahanenin arkasina saklanmadik, 1 yildan kisa sürede insaatimizi tamamladik. Egitim denince okul denilince bizim için akan sular duruyor. Burada bu bina ayakta kaldikça burada binlerce vatandasimiz yetisecek, bu vatan ve bu bayrak için yetistirilecekler. Insallah bugün geldigimiz noktada böylesine bir açilisi sizlerle yapmak nasip oldu. Insallah bu egitim yuvamiz hayirlara nasip olsun diyorum” diye konustu.



“Hedefimiz daha çok ögrenci”

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici de Imam Hatip Okullari’nin ülkemizde 1951 yilindan bu yana milli manevi duygularin yani sira çagin gerektirdigi bilgi ve birikimleri ögrencilere aktarilan kurumlar oldugunu ifade ederek, “Denizli’de hayirseverlerimizin katkilariyla birçok okul yapiliyor. Bu okulun yapiminda da basta hayirseverimiz Muhammet Serter ve bu okul için arsa bagisinda bulunan hayirseverlerimiz ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’nin önemli katkilari var. Egitim konusunda her zaman yanimizda olan sayin bakanimiz Nihat Zeybekci, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’ye çok tesekkür ediyorum. Okulumuz 2. ara tatilin hemen ardindan 18 Nisan’da egitim ögretim döneminde egitime basladi.

Insallah okulumuzu ögrencilerin tercih etmesi için çalismalar yapacagiz” dedi.



“Hizmet destanimiz devam ediyor”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise sehit Bekir Can Kerek’e rahmet dileyerek basladigi konusmasinda, “Bu vatan için bu bayrak yere düsmesin diye bu vatan parçalanmasin diye hainlere karsi dimdik durmak için ve gelecegimize, çocuklarimiza daha iyi bir gelecek birakmak için Denizlili evladimiz, tegmenimiz sehit mertebesine yükseldi. Bu vatan için nice sehitlerimiz var. Onlarin sayesinde biz bugün hür ve bagimsiz yasiyoruz, ramazanin, iftarin güzelligini yasiyoruz. Bu güzel okulun yapiminda emegi geçen basta Pamukkale Belediye Baskanimiz Avni Örki olmak üzere tüm çalisma arkadaslarini tebrik ediyorum. Ayrica hayirseverlerimizden Muhammet Serter abimiz ve Serter ailesinin hayrini Allah’im kabul eylesin. Burada arsa bagisinda bulunanlardan ve çok ugrasan muhtarimizdan Allah razi olsun diyorum. Tabi ki bu güzellikleri yaparak yolumuza devam edecegiz. 2004 yilinda sayin bakanimiz Nihat Zeybekci ile baslayan hizmet destani insallah hizli sekilde devam ediyor. Deliktas mahallemizde hiçbir eksikligimiz kalmadi. Altyapi üstyapi parklar spor alanlari, egitim alanlari bu bölgemiz parmakla gösterilecek hale geldi. Bizimle birlikte yürüyen, emek veren herkese tesekkür ediyorum. Okulun yapiminda katkisi olan herkese tesekkür ediyor, bu iftar sofrasinda olmaktan memnuniyet duydugumu dile getirmek istiyorum. Insallah yarinimiz bugünden daha güzel olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan Il Müftü Vekili Semih Keskin’in duasiyla okulun açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA