23 Nisan'da Miryokefalon Zaferine Vefa Sergisi

Denizli Büyülsehir Belediyesi Turan Bahadir Sergi Salonu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda önemli bir etkinlige ev sahipligi yapti.

23 Nisan'da Miryokefalon Zaferine Vefa Sergisi
63 yasinda olmasina ragmen ikinci üniversiteden mezun olmaya gün sayan esnaf Nejdet Sönmez, ikinci kisisel akrilik boya resim sergisi açti. Anadolu Üniversitesi Fotografçilik ve Kameramanlik Bölümü son sinif ögrencisi olan Sönmez’in sergisinin açilisina Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve çok sayida sanatsever katildi.



Ticaret hayatini bitirdikten sonra resim sanatina merak saran Sönmez, genel olarak çocukluk yillarinda gezdigi ve yasadigi yerlerin hatiralarini, güzelliklerini tuvale aktarirken bir çalismasi dikkat çekti. Aslen Çivrilli olan ressam, 846 yil önce Çivril’de Türklerin Bizans ordularina karsi kazandigi büyük zafer Miryokefalon Savasini tuvale aktardi.

Ressam Sönmez, ’’Miryokefalon savasini anlatan ilk tabloyu yapmanin gururunu yasiyorum. Çivril’de Türklerin elde ettigi büyük zaferi resimlemek ilk kez bir Çivrilliye nasip oldu. Bu tabloyu yaparak Ata topraklarima ve bölgemizi Türklestiren, Dedelerimize de vefa gösterdigimi düsünüyorum. Ayrica, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda de sergi açmanin büyük mutlulugunu yasiyorum’’ diyerek duygularini dile getirdi.

Nejdet Sönmez’in kisisel sergisi 28 Nisan’a kadar açik kalacak. Sergide 35 çalisma yer aliyor.
Kaynak: İHA