Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi '45 Yildir Bu Terör Örgütü Ve Terör Örgütü Silsilesi Bize Çok Bedel Ve Maliyet Ödetti'

Diyarbakir’da Il Jandarma Komutanliginda düzenlenen sahur programinda konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Diyarbakir’da huzurun yeserdigi bir ortamda bunun ayni periyotta gidebilmesi için gayretinizi devam ettiriyorsunuz. Milletimizin sizden beklentisi budur. Milletimiz güven içerisinde basini yastiga koyuyorsa bu sizlerin sayesindedir" dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi '45 Yildir Bu Terör Örgütü Ve Terör Örgütü Silsilesi Bize Çok Bedel Ve Maliyet Ödetti'
Çesitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün Diyarbakir’a gelen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Il Jandarma Komutanliginda düzenlenen sahur programinda jandarma, polis, güvenlik koruculari ve bekçilerle bir araya geldi.

Güvenlik güçlerine hitap eden Bakan Soylu, jandarmadan polise ve sahil güvenlige kadar bakanligin bütün birimlerinde çok ciddi teknolojik gelismeler elde ettiklerini ifade etti.

Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) geçen yil yaptigi arastirmada, vatandaslarin en çok asayisten memnun olduklari ifade ettiklerini animsatan Soylu, yaklasik 3 yildir asayis hizmetleri açisindan vatandaslarin büyük bir memnuniyet oldugunu kaydetti.



“Milletimiz, güven içerisinde basini yastiga koyuyorsa bu sizlerin sayesindedir”

Suç ve suçluyla mücadelede kararli ama vatandaslara müsfik bir anlayisi uygulamak durumunda olduklarini dile getiren Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Allah, razi olsun. Arkadaslarimiz da bu görevlerini hakkiyla yerine getirebilmek için büyük bir gayret sarf ediyorlar. Hepinize minnettariz. Hepiniz giydiginiz üniformalarin hakkini veriyorsunuz. Vatandasimiz memnun. Geldigimiz noktada Dogu ve Güneydogu’da Allah’a hamdolsun bir huzur var. Bunu istismar etmek isteyenler muhakkak olacaktir. Ama devletimizin geldigi noktada bunu denemeye çalisanlar karsiliklarini alacaklardir. Bizim huzurumuzun bozulmasina yönelik bir tahammülümüz söz konusu degildir. Hepiniz üniformalarinizin hakkini veriyorsunuz. Diyarbakir’da huzurun yeserdigi bir ortamda bunun ayni periyotta gidebilmesi için gayretinizi devam ettiriyorsunuz. Milletimizin sizden beklentisi budur. Milletimiz güven içerisinde basini yastiga koyuyorsa bu sizlerin sayesindedir."

“Terörün defterin kapatmamiz ve önümüze bakmamiz lazim”

Her yili bir yil öncesine göre çok daha iyi noktada götürdüklerini, bu yilin da geçen yildan daha iyi olacagini, bütün dua ve temennilerinin bu oldugunu aktaran Bakani Soylu, “Bizden emin olan milyarlar var. Onun için içerinin huzuru bizim için en önemli meseledir. Gözümüzü dört açmak, çok dikkatli olmak, fitneye firsat vermemek, kötülüklere engel olmak zorundayiz ve isimizi en iyi yapmak zorundayiz. IHA’si, SIHA’si, Atak helikopteri, her türlü mühimmati bugün jandarmamizda da, polisimizde de var. Bunlar hayaldi. Cumhurbaskanimizin liderligindeki Türkiye’de özellikle iç güvenligin her türlü ihtiyaci karsilanmaktadir. Elbette her meselenin çok daha iyi gelecegi günler de yakin olacaktir. Ama iddiamiz sudur, tam 45 yildir bu terör örgütü ve terör örgütü silsilesi bize çok bedel ve maliyet ödetti. Bizim yasimizda olanlar dogdugundan itibaren terör örgütünün adiyla beraber büyüdüler. Bu defteri kapatmamiz ve önümüze bakmamiz lazim. Cumhuriyetin 100. yilina girerken Türkiye’ye baskalarinin talimatlariyla, beslemesiyle bize arkadaslarimizi hasret birakan, bizi bize hasret birakan, milletimizin bir tarafini sürekli olarak sikintiya sokan, ülkemizi istedigi hedeflerle bulusturmamak için çaba sarf edenlere ciddi dersler verecegiz" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Bakan Soylu, güvenlik güçleri ile yaptigi sahur sonrasi kentten ayrildi.

Programa, Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, Il Emniyet Müdürü Hüseyin Askin ve AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammet Serif Aydin katildi.

Kaynak: İHA