ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Egemenligin Temel Sarti Ekonomik Bagimsizliktir'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Türk milletinin bagimsizlik mücadelesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilmasiyla taçlandigini belirterek, “Egemenligin temel sarti ekonomik bagimsizliktir. Türk milleti, TBMM’nin kurulusundan bu yana cephelerde gösterdigi azim ve kararliligi ekonomik gelisimini saglamak, refahini yükseltmek için de göstermektedir. Ulusal egemenligimizin ve daha güçlü Türkiye’nin teminati, gelecegimizi emanet ettigimiz çocuklarimizin bayrami kutlu olsun” dedi.

ATO Baskani Baran, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 102’nci yili ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi. Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açildigi 23 Nisan gününün, Türk milletinin egemenliginin dünyaya ilani oldugunun altini çizen Baran, açiklamasinda su görüslere yer verdi:

“Türk Milleti, hür dogdugu topraklarda hür bir sekilde yasamak için mücadele vermis ve bu mücadelesini kendi iradesiyle yönetecegini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni 102 yil önce kurarak dünyaya ilan etmistir. 23 Nisan tarihi, Türk milletinin sözünün, gücünün, iradesinin üzerinde hiçbir iradenin kabul edilemeyeceginin kararliliginin ifadesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armagan ederek, bir yandan milletin geleceginin teminatinin çocuklar oldugunu göstermis, diger yandan da çocuklara duydugu inanç ve güveni ortaya koymustur. Aziz milletimizin güçlükler ve imkansizliklar içinde istiklal mücadelesi verirken gösterdigi azim ve kararlilik, bugün ülkemizi dünyanin en gelismis ülkeleri arasina yükseltme konusundaki çabamizin ilham kaynagidir. Daha fazla yatirim, daha fazla üretim ve daha fazla istihdam için tüm gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi ve TBMM’nin ilk baskani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan için topraga düsen sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle aniyorum.”
Kaynak: İHA