Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '19 Yilda 355 Bin Derslik Sayisindan 950 Bin Derslik Sayisina Ulastik'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Egitimde son 19 yilda daha önce rastlanmamis bir sayiya ulastik. 355 bin derslik sayisindan 955 bin derslige sahip egitim sistemine sahibiz” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '19 Yilda 355 Bin Derslik Sayisindan 950 Bin Derslik Sayisina Ulastik'
AK Parti iftar programina katilan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, yaptigi konusmada, Kilis için bereketli bir gün oldugunu ifade ederek, “Kilis’te egitim yatirimlarimiz yaklasik 130 milyon TL iken, bugünkü degerlendirme toplantisindan sonra 470 milyonluk ilave bütçeyi Kilis’e kazandirmis olduk. Kilis’in egitim bütçesini 600 milyon TL’ye çikarmis olduk. Kilis kritik bir ilimizdir. Sinir ilimizdir, çok yük çeken, çile çeken, çilekes bir ilimizdir. Egitimde de ayni sorunlar var. Misafirlerimiz var, geçici koruma altinda olan Suriyeliler var. Gerçekten çok büyük yatirimlara ihtiyaci vardi. En kisa sürede bu eksiklikleri giderecegiz. Ilave 470 milyon TL ile yatirim ile birlikte bir sonraki ziyaretimizde egitimle ilgili farkli seyleri konusuyor olacagiz. Egitimde de son 19 yil daha önceki dönemlerde rastlanmamis bir egitimde okullasma oranlarina ulastik. 355 bin civarinda derslik var iken 955 bin derslige sahip egitim sistemimiz var. Bizim egitim sistemimizde 38 milyon ögrenci var, 1.2 milyon ögretmenin oldugu egitim sisteminden bahsediyoruz. 2000’li yillarda 500 bin ögretmen varken, 1.2 milyon ögretmenin oldugu bir egitim sistemimiz var” dedi.

Bakan Özer’e, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, AK Parti Il Baskani Mehmet Murat Karatas, MHP Il Baskani Mustafa Demir ile sivil toplum örgütü temsilcileri eslik etti.
Kaynak: İHA