Yazilim Dilini Ögrenen Gençler Bir Adim Öne Geçecek

Python programla dilinin; yapay zekâ, makine ögrenmesi, web uygulamalari, bilimsel arastirmalar ve siber güvenlik gibi alanlarda daha çok kullanildigini dile getiren Doç. Dr. Sinan Aydin, “Bu yazilim dilini simdiden ögrenen gençler, yakin zamanda büyük firsatlar elde edecekler” dedi.

Yazilim Dilini Ögrenen Gençler Bir Adim Öne Geçecek
Teknolojik gelismelerle beraber Python gibi programlama dillerinin önemi her geçen gün daha da artiyor. Python; Windows, Unix, Linux ve MacOS gibi isletim sistemlerinde yazilabilmesinin haricinde, okunulabilen yazim kurallarindan dolayi da teknoloji severler tarafindan yogun ilgiyle karsilasiyor. Veri bilimi ile ilgili kullanilan kütüphanelerin gün geçtikçe genislediginden bahseden Doç. Dr. Aydin; hem yapay zekâ ve derin ögrenmenin son zamanlarda en önemli teknolojik ürünlerin olusturulmasina katki sagladigini hem de Python’in, Türkiye’de oldugu gibi birçok ülke de küçük yaslardaki ögrencilere ögretildigini aktardi.

“Verilerin temizlenmesi, analizi ve dönüstürülmesi için uzmanlara olan ihtiyaç artacaktir”

“Günümüzde hemen hemen her alanda büyük veri olarak adlandirdigimiz devasa veri yogunlugu mevcuttur” diyen Dr. Aydin, “Saglik ve otonom olarak kullanilan mobil cihazlar ve araç sensörleri basta olmak üzere sanal ortamlarda depolanan verilerden bilgiler türetilmesi; günümüzün en önemli meseleleri arasindadir. Bu verilerin temizlenmesi, analiz edilmesi ve bilgiye dönüstürülmesi için yapay zekâ, makine ögrenmesi, web uygulamalari, siber güvenlik ve veri analizi gibi konularda uzman ihtiyaci; önümüzdeki yillarda giderek artacaktir” dedi.

“Bilisim ve kodlama konusunda uzmanlasan kisiler, dünyanin her yerinde is bulabiliyor”

Türkiye’nin, bilisim alanindaki gelisiminde önemli rol oynayabilecek insan kaynagina yatirim yapmasinin son derece önemli olduguna dikkat çeken Dr. Aydin; “Gençler, bilisim konusuna çok meraklilar fakat, bu ilginin sosyal medya kullaniciligindan daha da öteye tasinmasi gerekiyor. Bilisim sektörünün insan kaynagi artik global bir hale gelmistir. Bilisim ve kodlama alaninda uzmanlasan vatandaslar, dünyanin herhangi bir yerinde rahatlikla is bulabiliyor veya kendi ülkelerinden ayrilmadan da çalisma imkanindan faydalanabiliyor” diye ifade etti.

Kaynak: İHA