Safranbolu'da Turizm Haftasi Kutlama Programi Düzenlendi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Turizm Haftasi dolayisi ile program düzenlendi.

Safranbolu'da Turizm Haftasi Kutlama Programi Düzenlendi


Tarihi evleriyle ünlü ve ‘En iyi korunan 20 kent’ arasinda bulunan Safranbolu’da 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi dolayisi ile Eski Çarsi’da program düzenlendi.

Cinci Hani önünde düzenlenen programa Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Günes, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ibrahim Sahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaslar katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan konusan Vali Fuat Gürel, Karabük’ün Safranbolu merkezli bir turizme sahip oldugunu belirtti.

Safranbolu’nun korunarak bugünlere geldigini ifade eden Gürel, gelecege de korunarak aktarilacagini aktardi. Safranbolu turizmini ayakta tutabilmek ve gelecege tasiyabilmek adina da turizm haftalarinin önemli oldugunu söyleyen Gürel, ”Birkaç müzeyi daha Safranbolu’ya kazandirmak gerekir. Birikim üzerine ilave etmek gerekir. Onun disinda alternatif rotalar olusturulmasi lazim. Buralarda gün boyu etkinlikler yapip, konaklayan ziyaretçilerimize ihtiyacimiz var” dedi.



Gürel, Safranbolu turizmini diger ilçelerdeki sportif, kültürel ve doga turizmiyle birlestirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Osmanli kenti Safranbolu’nun soyut ve somut degerleriyle çok önemli bir kent oldugunu anlatan Belediye Baskani Elif Köse, “Pandemi bizi çok kötü etkiledi. Iki yil kentimiz hak ettigi yerde degil. Bundan sonra radikal kararlarin net bir sekilde verilip uygulanmasi gerektigini düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan ney dinletisi ve sanat müzigi dinletisi sunulurken, halk oyunlari gösterisi begeni topladi. Slogan ve resim yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafindan verilirken Safranbolu’ya ait yöresel ürünlerin ve zanaat ürünlerinin bulundugu sergi ziyaret edildi.

Vali Gürel ve protokol üyeleri Cingillioglu Sanat Galerisi’nde fotograf sanatçilari Cemil Belder ve merhum Hüseyin Karatas’a ait fotograflarin oldugu serginin açilisini yaparak bilgi aldi.
Kaynak: İHA