Kayseri'de Uyusturucu Madde Imal Ettikleri Iddia Edilen 12 Sanik Hakim Karsisinda

Kayseri’de uyusturucu yapiminda kullanilan 2 ton kimyasal madde ele geçirilmesiyle alakali 30’ar yil hapisle cezalandirilmalari talep edilen 12 sanigin yargilanmasina basladi. Durusmada is adami Mustafa Eraslan’inda aralarinda bulundugu 5 kisi tahliye edildi.

Kayseri'de Uyusturucu Madde Imal Ettikleri Iddia Edilen 12 Sanik Hakim Karsisinda


Kayseri Adalet Sarayi 6. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada, davada yargilanan aralarinda is adami Mustafa Eraslan’in da bulundugu 5’i tutuklu, 12 sanik ile avukatlari hazir bulundu. Mahkemede kendini savunan isadami Mustafa Eraslan, I.K’ye 30 bin lira borç verdigini, sahsi Bünyan ilçesinde bulunan çiftligindeki çoban evinde belirli bir süre misafir ettigini belirterek, 11 bin lira borcunu ödemedigi için sahisla tartistigini, sonrasinda bir daha görüsmedigini dile getirdi. Eraslan, bu evde ele geçirilen ve uyusturucu imalatinda kullanilan materyallerinde I.K. tarafindan getirildigini iddia ederek, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Tutuklu bulunan diger saniklarda, suçsuz olduklarini söyleyerek, beraatlarini ve tahliyelerini talep etti.

Tutuklu 5 sanik tahliye edildi

Mahkeme heyeti, yapilan yargilama sonucunda tutuklu bulunan ve aralarinda is adami Mustafa Eraslan’in da bulundugu 5 sanigin tahliyesine hükmederek, durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Cezaevi önünde coskulu karsilama

Eraslan’in tahliye edildigi haberini alan yakinlari ve arkadaslari da Kayseri Kapali Ceza Infaz Kurumu önüne geldi. Cezaevinden tahliye edilen Eraslan, çikar çikmaz güvercinleri havaya birakti. Ayrica, Eraslan için cezaevi önünde kurban da kesildi.
Kaynak: İHA