Büyüksehir 250 Karaçam Dikimi Yapti

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin ‘Yesil Gaziantep’ çalismalari çerçevesinde ‘Yesil Sehirler Huzurlu Nesiller’ sloganiyla baslattigi agaçlandirma çalismalarinin 26’nci duragi Uluslararasi Yardimlasma ve Kalkinma Dernegi is birliginde Fistiklik Mahallesi oldu.

Büyüksehir 250 Karaçam Dikimi Yapti
7 bin 586 metrekarelik alanda yapilan agaçlandirma çalismasinda 250 karaçam toprakla bulustu. Böylelikle Fistiklik Mahallesi dahil olmak üzere proje çerçevesinde 208 bin 101 metrekarelik alan agaçlandirilmis oldu.

Kisi basina düsen yesil alan sayisini arttirmak amaciyla Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in talimatiyla baslanilan çalisma çerçevesinde büyüksehir, kent merkezinde belirlenen 40 alanda yetiskin fidanlari dikerek agaçlandirma çalismalarini sivil toplum kuruluslari is birliginde sürdürüyor.

“Koruyarak kullanirsak çocuklarimiza daha güzel bir dünya”

Baskan Fatma Sahin, agaç dikim töreninde, dünyanin küresel isinma tehdidine deginerek, “Koruyarak kullanirsak çocuklarimiza daha güzel bir dünya birakacagiz. Çok büyük bir emanet sorumluluk var. Bu bilinçle biz 2014 yilinda Büyüksehir Belediye baskani olarak master planlarimiza iklim master planlarini ekledik. Biz bu sehrin gelecegi, çocuklari için mutlaka iklim master plani yapip topragi, havayi, suyu kirleten unsurlari ölçmemiz ve ölçerek düzletmemiz gerektigini gördük. Gezici ölçümlemeler yaptik. Atiklari degerlendirecek, aritacak tesisleri yaptik. Ulasimda filolari genislettik. Ayrica kendi tükettigimiz elektrigi yenilenebilir enerjiden karsilayacak sekilde yaptik” seklinde konustu.

“Kisi basina düsen yesil alani çogaltmak önemli”

Yesil sehir planina da deginen Baskan Sahin, “Yesil Sehir sadece agaç dikmek degil ama kisi basina düsen yesil alani çogaltmak önemli. Her seyden önemlisi yesil insanin ruhunu dinlendiriyor. Dikilmeye baslayan agaçlar bile havayi degistiriyor. Bu dünyayi cennete dönüstürecek gelecege temiz bir sekilde tasimak zorundayiz” diye konustu.

Uluslararasi Yardimlasma ve Kalkinma Dernegi Baskani Doç. Dr. Ali Aytek ise daha öncesinde birçok temel atma ve açilis törenine katildigini, bu çalismanin ise çok farkli bir anlam kazandigini söyleyerek emegi geçenlere tesekkür etti.

Agaçlandirma törenine katilan AK Parti Sehitkamil Ilçe Baskani Mehmet Yilmaz da sehir içinde agaçlandirmanin öneminden bahsetti, çalismanin sehre nefes aldirdigini vurguladi.
Kaynak: İHA