Cumhurbaskani Erdogan, Avusturya Basbakani Nehammer Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Avusturya Basbakani Karl Nehammer ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Avusturya Basbakani Nehammer Ile Görüstü
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede, Türkiye-Avusturya iliskilerini gelistirecek adimlar ve Rusya-Ukrayna savasi dahil bölgesel konular ele alindi.

Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, Türkiye ile Avusturya arasinda son dönemde artan üst düzey temaslardan memnuniyet duydugunu ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, iki ülke arasindaki en güçlü insani bagi olusturan Avusturya’daki Türk toplumunun refahi ve huzuru konusunda gösterilecek hassasiyetin mevcut olumlu atmosferi pekistirecegini dile getirdi. Erdogan, Rusya ile Ukrayna arasinda barisin tesisi için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye devam ettiklerini belirtti.

Türkiye-AB iliskilerinin yerlesik mekanizmalarinin yeniden isletilmesi, vize serbestisi sürecinde artik somut gelismeler kaydedilmesi, yeni fasillarin açilmasi ve Gümrük Birligi’nin güncellenmesi müzakerelerine gecikmeksizin baslanmasi beklentisini de yineleyen Cumhurbaskani Erdogan, Hazar havzasindaki ve Dogu Akdeniz’deki enerji kaynaklarinin Türkiye üzerinden Avrupa’ya tasinmasinin stratejik niteligine dikkati çekerek, Avrupa’nin dogalgaz alanindaki önemli dagitim merkezi Avusturya’yla bu noktadaki is birligini artirabileceklerini de kaydetti.

Kaynak: İHA