Bakan Yanik Açiklamasi 'Ne Dün Ne Bugün Hiçbir Zaman Dagilmadik, Kaçmadik, Korkmadik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, sehit aileleri ile bulustugu iftar programinda, “Ne dün ne bugün hiçbir zaman dagilmadik, kaçmadik, korkmadik. Vatanin, vatan ugruna sehit olmanin bizim için ne demek oldugunu bütün dünyaya gösterdik” dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Ne Dün Ne Bugün Hiçbir Zaman Dagilmadik, Kaçmadik, Korkmadik'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, 15 Temmuz Dernegi’nin düzenledigi 15 Temmuz Sehit Aileleri Iftar Bulusmasina katildi.

Ankara’da ikamet eden 15 Temmuz sehit ailelerinin katildigi programda Bakan Derya Yanik’in yani sira Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci, 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç ve yönetim kurulu üyeleri de katildi.



“Sehitlerimizin sayesinde bugün burada huzurla ve güvenle bir arada oruçlarimizi açiyoruz”

Ramazan ayinin rahmet ayi oldugunu söyleyen Bakan Yanik, “Sehitlik, sehadet bizim inancimizda o kadar yüce bir makam ki Allah-u Teala ’onlar diridir’ der. O kadar mucizevi bir seyden bahsediyoruz aslinda ölmekten degil diri olmaktan. Diridirler siz göremezsiniz diyor. Iste o büyük yüce mertebeye ulasan sehitlerimizin sayesinde bugün burada huzurla ve güvenle bir arada oruçlarimizi açiyoruz. Onlar sayesinde çekinmeden, korkmadan bu topraklar için, bu millet için gururla çalismaya devam ediyoruz” diye konustu.



“Millet olarak biz her zaman bagimsizligimiza sahip çiktik, bu ugurda can feda ettik”

Tarihin her döneminde Türk milletinin bagimsizlik için canini seve seve verdigini belirten Bakan Yanik, “Tarihin her döneminde bagimsizligimiza kastedenler olmustur, ancak millet olarak biz her zaman bagimsizligimiza sahip çiktik, bu ugurda can feda ettik. Tarihin bize biraktigi miras bunun örnekleri ile doludur. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtulus Savasi’nda yasanan birlik ruhu, 15 Temmuz’da da yükseldi ve hain darbe girisimini bertaraf etti” ifadelerini kullandi.

“Ne dün ne bugün hiçbir zaman dagilmadik, kaçmadik, korkmadik”

15 Temmuz darbe girisiminde vatanina sahip çikan milyonlarca insanin sokaklarda oldugunu hatirlatan Yanik, “Bagimsizligimiza göz diken herkese karsi dimdik ayakta durduk. Teröristler milletin meclisini bombalarken oradaydik. Asker kisvesine bürünmüs hainler üzerimize kursun yagdirirken de oradaydik. Köprüleri tutanlara karsi, yol kesenlere karsi, milletin üzerine acimasizca kursun sikanlara karsi dimdik durduk. Ne dün ne bugün hiçbir zaman dagilmadik, kaçmadik, korkmadik. Vatanin, vatan ugruna sehit olmanin bizim için ne demek oldugunu bütün dünyaya gösterdik. Bu mübarek aksamin hürmetine, dua kapilarinin sonuna kadar açildigi su dakikalarda vatanin selameti için kendini adayan bütün sehitlerimizi tekrar rahmetle aniyorum. Onlarin mücadelesinin bizi daha da yakinlastirdigina inaniyorum” ifadelerine yer verdi.

“Ukraynali bebeklere ve çocuklara savas sona erene kadar bu nedenle kucak açtik”

Türkiye’nin 85 milyonluk büyük bir aile oldugunu söyleyen Yanik, “Acilari da mutluluklari da paylasan büyük, güçlü Türk milletiyiz. Her zaman mazlumun yaninda olduk, olmaya da devam ediyoruz. Biraz yukarimizda Ukrayna’da yasanan savasta yetim kalan Ukraynali bebeklere ve çocuklara savas sona erene kadar bu nedenle kucak açtik. Hanimefendinin önderliginde insani diplomasinin en güzel örnekligini dünyaya gösteriyoruz. Hiçbir seyden haberi olmayan o masum yavrularin canlarini da emanetimiz bilecegiz. Çatismalar sona erene kadar, tüm mazlumlari koruyup kollamayi kutsal bir vazife gördügümüz gibi onlari da koruyup kollayacagiz. Yigitlikle asaleti, vakarla merhameti karakterinde birlestirmis bir millet olarak, gelecek ideallerimize kararlilikla yürüyoruz. Sehitlerimiz huzur içinde olsun, sehit yakinlarimiz ve gazilerimiz ümitlerini korusun, bütün halkimiz suna inansin ki, ülkemizi karanliga ve kaosa sürüklemek isteyenlere hiçbir zaman firsat vermeyecegiz” dedi.



“Bize ne vazife düserse her zaman sizin hizmetinizdeyiz”

Sehit yakinlari ve gazilerin her zaman hizmetinde olduklarini belirten Altindag Belediye Baskani Asim Balci ise, “Bir kardesiniz olarak sizlerin emrinizdeyiz. Bize ne vazife düserse her zaman sizin hizmetinizdeyiz. Rabbim bizlere nasip etmedi sehadeti o gece. Cumhurbaskanimizin direktifleri ile hepimiz sokaklara kostuk. Sehitlik mertebesi bir nasip isi. Sizlerin yakinlarina, evlatlariniza, ailelerinizden birine bu mertebe nasip oldu. Rabbim insallah hepimizi cennetinde sehitlerimizle beraber eylesin” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA