'2008'De Almanya Ve Fransa'nin Ukrayna'nin NATO'ya Alinmasina Karsi Çikmalari Hataydi'

Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba, “2008 yilinda Almanya ve Fransa’nin Ukrayna’nin NATO’ya alinmasina karsi çikmalari hataydi” dedi.

'2008'De Almanya Ve Fransa'nin Ukrayna'nin NATO'ya Alinmasina Karsi Çikmalari Hataydi'
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari devam ederken, Ukrayna Disisleri Bakani Dimitro Kuleba ABD basinina açiklamalarda bulundu. Kuleba, Ukrayna’daki son duruma deginerek, "Ukrayna’da bu korkunç yikimin sebebi olanlarla, savas suçu isleyenlerle ayni masaya oturup konusmayi düsünmek bile çok zor. Ancak Bucha’daki gibi akan kani durduracaksa ve Kramatorsk’taki gibi saldirilar son bulacaksa müzakere imkani degerlendirilmeli. Ben ne hissedersem hissedeyim insanlari ölmekten ve binalari yikilmaktan kurtaracak bir sans varsa degerlendirilmelidir" ifadelerini kullandi.

Rusya’nin Ukrayna’yi isgal etmeye yönelik ilk planinin "basarisiz oldugunu" aktaran Kuleba, Rusya’nin Ukrayna’daki Rus birliklerin basina General Alexander Dvornikov’un atanmasina iliskin ise, "Rusya ne yapmayi planliyorsa yapsin, bizim stratejimiz var ve bu strateji, bu savasi kazanacagimiza ve topraklarimizi kurtaracagimiza olan güvene dayalidir" dedi.



"FRANSA VE ALMANYA HATA YAPTI"

2008 yilinda Almanya ve Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik NATO dahilinde aldigi kararin hata oldugunu belirten Kuleba, "Almanya ve Fransa’nin 2008 yilinda Ukrayna’nin NATO’ya girmemesi yönünde kullandiklari oy stratejik bir hataydi. Eger NATO üyesi olsaydik bu savas baslamazdi. Bu hatanin bedelini Almanya ve Fransa degil biz ödüyoruz" dedi.

(Bekir Keskin/IHA)
Kaynak: İHA