Kurtulmus Açiklamasi 'Bir Huzur Ve Selamet Ikliminin Burada Hakim Oldugunu Görmek Fevkalade Sevindirici'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Diyarbakir’da sivil toplum kuruluslari (STK) temsilcileri, is insanlari ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Kurtulmus Açiklamasi 'Bir Huzur Ve Selamet Ikliminin Burada Hakim Oldugunu Görmek Fevkalade Sevindirici'
Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Diyarbakir’daki temaslari çerçevesinde partisinin il baskanliginca bir otelde düzenlenen toplantida, STK temsilcileri is insanlari ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Toplantida konusan Kurtulmus, Diyarbakir’in uluslararasi terör çetelerinden, Türkiye’yi ve bölgeyi bölüp, parçalamak isteyen emperyalizmin oyunlari karsisinda zorluklar yasadigini söyledi.

Diyarbakir’in o günleri astigini belirten Kurtulmus, “Bir huzur ve selamet ikliminin burada hakim oldugunu görmek fevkalade sevindirici. Türkiye, terör belasiyla 40 yili askin süre mücadele etmistir. Büyük bedeller ödemis, binlerce insanini kaybetmistir. Allah’a sükür bugün bunlarin hepsi geride kaldi. Yeniden birligin, dirligin ve kardesligin saglanmis olmasi her seyden daha degerli" dedi.

Sehirlerin hedeflerini gerçeklestirmesindeki en önemli yollardan birinin ortak hedeflerde bulusabilmek oldugunu ifade eden Kurtulmus, "Diyarbakir’in sivil toplum kuruluslarinin, kanaat önderlerinin hep ayni noktaya dogru hareket etmesi lazim. Sizden istirhamim Diyarbakir’in meseleleri ile ilgili yekvücut olmaniz. Ortak, sivil bir kanaat olusturarak, siyasetin isini kolaylastirmaniz. Karar alma mekanizmalarina yardimci olmaniz. Sehrin bulundugu noktadan çok daha ileriye gitmesini temin etmenizdir" ifadelerinde bulundu.

Toplantiya, Kurtulmus’un yani sira AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Diyarbakir milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, Genel Merkez Kadin Kollari MKYK Üyesi Suna Kepoglu Ataman, MKYK üyesi Alaattin Parlak, Il Baskani Muhammet Serif Aydin, STK temsilcileri ile çok sayida kanaat önderi katildi.

Yapilan konusmanin ardindan toplanti basina kapali devam etti.
Kaynak: İHA