Hakkari'de 'Geri Dönüsüm Kütüphanesi' Açildi

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, “Geri Dönüsüm Kütüphanesi”ni hizmete açti.

Hakkari'de 'Geri Dönüsüm Kütüphanesi' Açildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde yürütülen "Atiklarin Geri Dönüsüme Kazandirilmasi" projesi çerçevesinde Hakkâri Halk Egitim Merkezi Müdürlügü yönetici, usta ögretici ve kursiyerlerince geri dönüsüm kültürünü yayginlastirmak için kullanilmayan siralar, araç lastikleri gibi atik malzemeler dönüstürerek; masa, kitaplik, sandalye ve kitap okuma setleri ürettiler.

Kurulan kütüphanenin açilisina Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Vali Yardimcisi ve Belediye Baskan Yardimcisi Vekili Mustafa Berat Kasimoglu, Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek, Millî Egitim Müdürü Bilal Gür, Halk Egitim Merkezi Müdürü Yurdagül Timur katildi.

Sifir atik kültürünü kazandirarak, farkindalik olusturmak amaciyla olusturulan kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Idris Akbiyik, kütüphanenin yapim asamasina iliskin Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür’den bilgi aldi. Akbiyik, "Kaynaklarin sinirli oldugu dünyamizda, kullandigimiz malzemeyi hayatimizdan atmamiz dogru degildir, ihtiyaç duydugumuzda baska alanlarda kullanacagimizin algisi bilincini ve farkindaligini vermek gerekiyor. Çünkü amaçlarimizdan biri de çevresine zarar vermeyen, çevreye duyarli ve kaynaklarin sinirli oldugunun farkinda olan nesiller yetistirmek. Bu çerçevede, birinci meselemizin egitim oldugunu tekrardan ifade edeyim" dedi.

Açilis sonrasi ögrenciler ve usta ögreticilerle bir araya gelen Vali Akbiyik, bir süre onlarla sohbet ettikten sonra program sona erdi.
Kaynak: İHA