62 Yillik Buca Cezaevi'ne Ilk Kepçe Vuruldu

Geçen yil 17 Mayis’ta dönemin Adalet Bakani Abdulhamit Gül’ün karariyla kapatilan 62 yillik Buca Cezaevi’nde yikim basladi. Bugüne dek 600 bin hükümlü ve tutuklunun barindigi, pek çok filme sahne olan cezaevinde, 62 yillik dönem yikima baslanmasiyla sona ermis oldu.

62 Yillik Buca Cezaevi'ne Ilk Kepçe Vuruldu
Izmir’in Buca ilçesinde bulunan, 1956 yilinda yapimina baslanan ve 1959 yilinda hizmete açilan Buca Cezaevi, 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9’luk deprem sonrasinda hasar almisti. Depremin ardindan cezaevinde bulunan mahkumlar, farkli cezaevlerine nakledilmisti. 62 yillik cezaevi, mahkumlarin nakledilmesinin ardindan 17 Mayis tarihinde resmen kapandi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Izmir Il Müdürlügü’nde gerçeklestirilen ihalede, 16 milyon 420 bin lira teklif yaparak ihaleyi alan firma, yikim islemine basladi.

Ihaleyi alan firmanin yetkilileri, 45 gün içinde yikim islemini tamamlamayi hedeflediklerini belirtti.

Bugüne dek 600 bin hükümlü ve tutuklunun barindigi, pek çok filme sahne olan cezaevinde, 62 yillik dönem yikima baslanmasiyla sona ermis oldu.

Öte yandan, Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç yikim ile ilgili olarak sosyal medya hesabindan bir açiklama yapti. Açiklamada, ”Hizmetin siyaseti olmaz, Buca Cezaevi’nin kent içinden kaldirilmasi için uzun süreden beri verdigimiz mücadelede son asamaya gelindi. Buca Cezaevi’nin yikim ihalesinin ardindan ilk kepçe vuruldu, yikim basladi.

Bu sayede Buca artik yeni yoluna da kavusacak. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA